25 brannmenn i selskapet

Skrevet av Bente Haldorsen
01.02.2018 18:38 - OPPDATERT 01.02.2018 18:47

Ole Nyheim runder hele 60 år i dag. Den gjeveste bursdagsgaven var en ny godstol.

Ole ble født på fødestua på Vall. Sine tre første leveår bodde han på Holmen på Åmnes. Senere flyttet familien til Ørnes hvor han bodde til han som 17 åring flyttet til Bodø. Siden har han bodd der.

 

Jubilanten forteller at dagen ble feiret forrige helg med rundt 70 gjester. 25 av disse var arbeidskolleger fra Salten Brann. Til selskapet hadde Ole selv stått for mye av matlagingen. Blant annet en elggryte som han fikk mye skryt for.

 

Ole er brannmann, og det verste med å fylle 60 er at han nå er fri for jobb.

– Vi må gå av ved fylte 60, sier Ole og forklarer dette med at de medisinske kravene er høye. Han spøker med at ingen vil vel reddes av en brannmann med stokk.

 

Han tror likevel at han skal få dagene til å gå. – Jeg vil bruke tid på familie og venner, og jeg er med i flere lag og foreninger. I tillegg har jeg en liten vaktmesterjobb, så det blir nok ikke kjedelig, sier brannmannen som også vil delta som instruktør på sin tidligere arbeidsplass.

 

Jubilanten ønsket seg ikke noe spesielt til dagen, men kreative gjester fikk høre et rykte som sa at tv-stolen til Ole hadde sett sine beste dager. Denne ble fraktet til området foran festlokalet og satt fyr på. Ole måtte selv slukke brannen i påsyn av hele selskapet.

Det gode med historien er at Ole fikk gavekort, og nå er ny stol innkjøpt. En riktig flott en. – Ja, det var som å gå fra Lada til Mercedes, sier 60 åringen, som tok ut stolen helt på egen hånd.

 I kveld satser han på litt kaffe og kaker i lag med sin nærmeste familie og noen venner.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.