Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø håper prosjektet skal skape grunnlag for utvikling av nye bærekraftige opplevelser knyttet til Svartisen. Foto: Bente Haldorsen, Meløyavisa.

845 000 kroner til utvikling

Av Trond E. Willassen
10.04.2018 16:37

Fylkesrådet bevilger 845 000 kroner til gjennomføring av prosjekt Utvikling av Svartisen.

-Målet er å gjøre Engenbreen til en topp-attraksjon i Nordland som begeistrer besøkende. Prosjektet skal også styrke lokal kompetanse i Meløy for framtidig opplevelsesbasert reiseliv, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF).

Hun håper prosjektet skal skape grunnlag for utvikling av nye bærekraftige opplevelser knyttet til Svartisen.

Ambisjoner

Det er liten tvil om at kommunen har vyer og ambisjoner for Svartisen som reiselivsprodukt, og med god grunn.I reiselivsstartegien som er vedtatt både av reiselivsnæringen og Meløy kommune heter det at «Et hovedmål for reiselivsutviklingen i Meløy er at Svartisen skal utvikles som et signaturprodukt for reiselivet i Nordland og Nord-Norge. Dette vil posisjonere Meløy i arbeidene for å utvikle Nordland og Nord-Norge som reisemål, og derved styrke utgangspunktet for reiselivet i Meløy på bred basis.»

Offensiv kommune

Våren 2016 kjøpte Meløy kommune selskapene Svartisen AS og Svartisen Eiendom AS. Det ble også tatt initiativ fra Meløy Utvikling KF for å legge til rette for skyssbåten, noe som utløste betydelig innsats fra private aktører. Tiltakene som ble gjennomført i regi av Meløy kommune og Meløy Utvikling KF, bidro til at sommersesongen 2016 ga omsetningsvekst for flere bedrifter, forbedret samarbeidsklima mellom bedrifter som driver ved Svartisen, og ga økt besøk også fra lokalbefolkningen. Den positive utviklingen har fortsatt sommeren 2017.

Nå ønsker altså fylkesrådet å bidra til ytterligere utvikling og bringe Svartisen tilbake i front som en av de viktigste naturattraksjonene i Nord-Norge.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.