Vi har arbeidere fra både Frankrike, Italia, Oslo og Sverige, og vi snakker både arabisk, engelsk, fransk, italiensk, svensk og norsk – så vi skal hvert fall klare å kommunisere godt med alle turistene som kommer forbi, forteller Salem Henaien (i midten). Her sammen med to av arbeiderne hos "Kapteinen".

Åpner restaurant i Storvika

Etter mange måneder med hardt arbeid har "Kapteinen" ENDELIG åpent for gjester: - I dag på selveste 17. mai spanderer vi kaffe, kake og is på alle som kommer innom etter 13:00. Alle er hjertelig velkommen, smiler restaurantsjefen.


- I dag på selveste 17. mai åpner vi smått for å spanderer vi kaffe, kake og is til de som vil komme innom og se etter 13:00. Alle er hjertelig velkommen, smiler restaurantsjef Salem Henaien. 

En møteplass
- Det viktigste for meg er at vi på sikt klarer å skape en møteplass for de lokale hvor de føler seg hjemme - og at vi blir kjent for god, hjemmelaga mat! fastslår kokken fra Stockholm. 
For kjøtt og fisk kan man finne overalt mener Salem, men gode sauser og dessert laga fra bunnen av – det er selve suksessoppskrifta på gode restaurantopplevelser.
- Vi kommer til å ha en variert meny med alt fra franske retter til husmannskost. Her skal alle finne noe de liker. Vi ønsker at folk på farta skal komme innom for å spise lunsj, at de lokale kommer og drikker kaffe og at turistene har et godt spisetilbud gjennom sommeren, forklarer han videre. 

Snart åpning
Og nå er det snart klar for åpning! Kjøkkenet er på komplett, alle råvarer er handlet inn og snart er alle sommeransatte på plass. 
- Vi har arbeidere fra flere nasjoner. En franskmann, en italiener, en servitør fra Oslo og meg fra Sverige. Språkmessig snakker vi både arabisk, engelsk, fransk, italiensk, svensk og norsk – så vi skal hvert fall klare å kommunisere godt med alle turistene som kommer forbi, smiler han. 
For såpass mange ansatte må det faktisk være når man har lange åpningstider igjennom sommeren. 
- Vi kommer til å ha åpent fra 10 til 01, mandag til fredag – og fra 11 til 01 i helgene. Men vi mangler noen godkjenninger fra kommunen for å kunne åpne restauranten i full drift, avslutter han. 
Forhåpentligvis er alle godkjenninger på plass denne uka, og Salem og gjengen kan åpne før helga. 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.