Fra venstre: Marthe Barvik, Mette Bjørnvik og Jim Helge Andersen. Foto: Meløy kommune
PRESSEMELDING:

Aksjonskomiteen i Meløy er klare for årets TV-aksjon "Sammen redder vi liv"

Årets TV-aksjon «Sammen redder vi liv» arrangeres søndag 23. oktober, og går spesifikt til Leger Uten Grenser sitt arbeid for å forebygge epidemier og behandle mennesker som rammes av kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.


Med inntektene fra årets TV-aksjon vil Leger Uten Grenser jobbe for å gi vaksiner, livreddende medisiner og gratis legebehandling. Her kan du lese mer om årets TV aksjon. 

Digital aksjon i Meløy
I Meløy vil aksjonen også i år være digital, og det blir ikke gjennomført dør-til-dør aksjon som for noen år siden.

- Også i år tenker vi nytt for å mobilisere til innsamling og oppfordrer blant annet alle grendelagene i Meløy til å registrere seg med digitale bøsser, sier leder for den lokale aksjonskomiteen, Mette Bjørnvik.

Hver digital bøsse har sin egen unike nettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Registrering for å bli digital bøssebærer gjør du imidlertid på www.blimed.no.

Opprett digital bøsse
Allerede nå er det mulig for grendelagene å opprette sin digitale bøsse, forteller Bjørnvik, men innsamlingen begynner først i oktober.

En oversikt over de digitale bøssene i Meløy finner du her. Det kommer også til å bli sendt en SMS til alle innbyggerne i Meløy med link til de digitale bøssene i Meløy.

For å mobilisere til innsamling ønsker aksjonskomiteen å utfordre bedriftene i Meløy til å bli med på en giverstafett. Beløpet bestemmer bedriften selv.

Gjennom lenken giverstafett kan bedriftene gi sin gave til aksjonen, og samtidig utfordre andre bedrifter og organisasjoner til å gjøre det samme.

- Vi håper på stort engasjement også i år, avslutter aksjonsleder i Meløy Mette Bjørnvik.

Kommunekomiteen i Meløy består av Marte Barvik, Jim Helge Andersen, Randi Myrvang Næss og Mette Bjørnvik.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.