Ordfører Sigurd Stormo og kommunedirektør Adelheid Kristiansen oppfordrer alle til å bidra for å forebygge spredning av koronaviruset. Foto: Astrid Berbusmel

Alle må bidra!

Skrevet av Astrid Berbusmel
11.03.2020 20:30 - OPPDATERT 13.03.2020 09:45

- Skal vi klare å forbygge spredning av koronaviruset i samfunnet, må alle bidra! Det sier kommunedirektør Adelheid Kristiansen og ordfører Sigurd Stormo i Meløy kommune.

- Vi har gjort mye for å forberede oss på en eventuell situasjon med mange smittede og syke i kommunen, sier de.

Hovedbudskapet fra kommuneledelsen er:
- Følg nasjonale anbefalinger
- Vurder nødvendigheten av møter og reiser
- Arrangører skal risikovurdere eventuelle konserter, større møter og idrettsarrangementer
- Følg med på kommunens hjemmeside og følg anbefalinger som blir gitt der
- Per i dag har vi ingen som er bekreftet smittet i kommunen

Begrens besøket
- Det er innført besøksrestriksjoner på de to omsorgssentrene våre. Det betyr at pårørende skal vurdere om besøket deres er helt nødvendig. De som eventuelt kommer, skal registrere seg i protokoll med navn og telefonnummer. Hensikten med dette er å lettere kunne spore og forebygge eventuell spredning av koronavirus.
Ellers vises det til de nasjonale retningslinjene som finnes på Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. 

Vurder nødvendigheten!
Mange arrangementer og møter blir avlyst. Alle arrangører oppfordres til å vurdere om vurdere nødvendigheten av å avholde konserten, kurset eller møtet. 
- Det er viktig å gjøre en risikovurdering av et eventuelt arrangement. Det finnes skjema for dette på Folkehelseinstituttets hjemmeside. Dersom man ønsker å gjennomføre et større arrangement og gjør en risikovurdering, skal denne til oss for godkjenning, sier kommunedirektøren.
- I det hele tatt – vurder om reisen din og møtet er nødvendig. Meløy kommune har på sin hjemmeside informasjon om utsettelser av egne arrangementer. Både offisiell åpning av Utsikten barnehage og Fjelltrimkvelden er utsatt inntil videre. Vinterfestivalen i Glomfjord er også avlyst, den skulle startet førstkommende helg.

Ulike scenarier
Meløy kommune har satt krisestab.  
- Det betyr at vi møtes fast for å vurdere situasjonen. Hva er nytt siden sist og må vi gjøre nye tiltak? Vi har diskutert ulike scenarier for å planlegge hva vi kan gjøre dersom situasjonen forandrer seg. Vi oppfordrer alle til å ta egne forholdsregler, som sagt vurdere sin egen situasjon og handle ut fra det, sier ordfører Sigurd Stormo.
- Det vi er bedt om å vurdere er en situasjon der 25 prosent av ansatte ikke kan være på jobb. Hva skjer da med kritiske funksjoner i kommunen som helsetjenestene, skolene og barnehagene? Hvordan skal vi håndtere en slik situasjon? Vi har lagt planer og forberedt oss så godt som mulig, sier kommunedirektøren.

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.