Meløyinnbygger Almar Bergli skriver med ironisk snert om Tik Tok som fremtidens industri. Foto: privat

- Alle vil nok etter hvert forstå at kattebilder og små dansevideoer vil være en bærende kraft i framtidens industri

Etter å ha lest hva sjefen for IKT Norge skriver, føler jeg meg veldig opplyst og føler at jeg har fått ny kunnskap om framtidens Norge.


For eksempel visste jeg ikke at datasentre som produserer Tik Tok representerer den nye industrien som vi skal leve av i Norge etter olja.

Jeg visste heller ikke at slike datasentre gir dobbelt så mye verdiskaping som den største industrien vi har i Norge i forhold til strømbruken. Men jeg husker å ha lest artikler fra statistisk sentralbyrå som sier at den yrkesgruppen som står for størst verdiskapning i Norge er advokater i Oslo. Og de bruker ikke særlig mye strøm. Jeg må bare ta til meg at datasentre med Tik Tok vil gi oss alt vi trenger i framtida. For eksempel kan vi spise digital mat og kle oss med digitale klær.

Så trodde jeg det var et problem at denne virksomheten bruker så vanvittig mye strøm. Ren norsk vannkraft. Men siden Tik Tok vil være så viktig for alle i framtida må det løses. Det nærmeste vil være å legge ned deler av den gamle industrien. Salten Verk, Alcoa Mosjøen og prosessindustrien i Rana og Glomfjord tjener land og folk godt i dag med stor verdiskaping og enorm eksportverdi. Men vi må bare innse at noe må vike når vi skal leve av Tik Tok.

Det er veldig flott at vi har kloke og opplyste folk i Norge som kan lære oss hvilken stor verdi slike datasentre som produserer Tik Tok har for land og folk. Alle vil nok etter hvert forstå at kattebilder og små dansevideoer vil være en bærende kraft i framtidens industri. 

NB: Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.