Åpent brev til Meløyavisa

Skrevet av Hanne Hammernes
17.08.2018 09:34 - OPPDATERT 18.08.2018 09:00

Av: Tore Dybvik, Ørnes

Åpent brev til avisa!
Jeg må ærlig innrømme at jeg fikk litt hakeslepp når jeg så baksida på dagens Meløyavis med overskriften «Grus fra Fonndalen». Jeg mener avisa gjør seg til talerør for Nordland Betongindustri og behovet deres for grus.

 Tore Dybvik, Ørnes

Dette er en ensidig reportasje som absolutt ikke nevner alle ulemper med ytterligere masseuttak, men en henstilling fra Tore Mosand og Odd-Emil Ingebrigtsen om at kommunen skal åpne for videre grusdrift. Etter mitt syn er det i dag et alment ønske i Meløy om å satse fullt og helt på turisme, og nærheten til Svartisen vanskeliggjør videre grusdrift. Nordland Betongindustri har seg selv å takke når driften i sin tid ble stanset. Det var et stygt sår i naturen og lite verdiskaping. På slutten mener jeg det var en halv arbeidsplass der inne. De søkte til og med om å få lov til å senke elva som kommer ned dalen og «siklet» også etter grusforekomstene på vestsiden av elva. 10 meter overflatemasser måtte fjernes for å komme ned på den beste kvaliteten. Og hvor ble den gjort av?  Jeg vil Nordland Betongindustri det beste, og jeg kjenner flere av eierne. Det er ingen som ikke har smør på maten! Jeg skjønner også arvingene etter Knut Dahl som ønsker å realisere noe av verdiene. Men som med olja i Lofoten, mener jeg at grusforekomstene i Fonndalen gjerne kan ligge der i noen generasjoner. Så Meløyavisa, jeg tror dere tjener på å finne andre positive vinklinger på Svartisområde og kjøre en grønn profil! 

Mvh Tore Dybvik

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.