"Finnesjuran" som man løper, eller går forbi hvis man deltar i "Kua Ultra". Foto: Roald Frøskeland.

Arrangerer «Kua Ultra» i år også! - Foreløpig er det meldt perfekt løpevær

For tredje år på rad går han i tet og arrangerer ultraløp. Lørdag 3. juni går «Kua Ultra» av stabelen. – Man kan velge imellom å løpe 23 eller 70 km, og foreløpig er det meldt perfekt løpevær, smiler Roald Frøskeland.


- Målet med å arrangere noe sånt her i Meløy og Gildeskål er både at vi ønsker å skape litt aktivitet, men også at flere skal få øynene opp for løping! 

For det er faktisk ikke sånn at du trenger å være topptrent eller en erfaren løper for å delta i "Kua Ultra". 
- Veldig mange av de som deltar i ultraløp går lange turer, eller driver med andre idretter som for eksempel sykling. Det er mer viljestyrke og at man har evnen til å ikke gi seg. Du kommer langt med å være litt seig, mener Roald. 
Startsted for 70KM-løpet er i Storvika, og startsted for de som skal løpe 23KM er på Hornesset. 
- Ultraløpet går fra ungdomshuset i Storvika kl. 08:00, imens de som løpet 23KM begynner 14:00 fra parkeringsplassen ved Hornesset. 


Og dette løpet er ifølge Roald et perfekt løp hvis man vil prøve seg på ultraløp for første gang. 
- Alle får GPS på seg, og hele løypa er nært vei – så skulle man ønske å stoppe underveis er det fullt mulig, forklarer han.  

Roald Frøskeland arrangerer ultraløp i Meløy og Gildeskål for tredje år på rad. Nå håper han at flere lokale har lyst å delta!

I 2021, da de for første gang arrangerte løp var det kun ultraløp, imens de i fjor og i år har lagt opp til en kortere versjon av løpet.
- Det har tidligere vært mange løpere som kommer fra Bodø og andre steder, men vi håper at ei litt kortere løype gjør at vi får med litt flere lokale i år, forteller han. 
På sikt har Roald også lyst til å arrangere noe som kan skje litt flere ganger i løpet av året, slik som Gampen i Bodø. 
- I Bodø har de ukentlige løp på 3 kilometer som for mange har blitt til ei fast treningsøkt for mange. Der konkurrerer fleste mot sin egen tid fra uke til uke. Det hadde vært gøy å få til noe sånt her!

For mer informasjon om arrangementet trykk her!

 

Fornøyde deltakere i fjoårets løp! Foto: Roald Frøskeland

 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.