Styret i Nord-Norsk Revyfestival har i dag besluttet å avlyse sommerens nordnorske mesterskap i revy på Ørnes. Ny Næring AS.

Avlyser årets revymesterskap

Skrevet av Pressemelding:
21.03.2020 18:59 - OPPDATERT 24.03.2020 12:44

Styret i Nord-Norsk Revyfestival har i dag besluttet å avlyse sommerens nordnorske mesterskap i revy på Ørnes. – Trist, men både riktig og viktig å gjøre, mener festivalsjefen.

Pressemelding. 

– Ja, det er selvsagt trist å skulle ta en slik beslutning. Men, de lokale revylagene vil ikke klare å sette opp egne revyer i vår, så sånn sett er det også et lett valg, slik situasjonen er blitt, sier Anita Seljeseth.
– Uansett er hensynet til helse og sikkerhet svært viktig i Norge nå, så dette er det eneste riktige å gjøre, slår hun fast.

Reduserer skadevirkninger
Festivalsjefen og resten av styret i Nord-Norsk Revyfestival beslutter altså nå å avlyse det nordnorske mesterskapet i revy 2020. Bakgrunnen er naturlig nok alle restriksjonene som gjennomføres for å begrense og bekjempe koronaviruset. Mesterskapet, som tradisjonelt samler over 20 revylag på Ørnes i Meløy annethvert år, skulle vært gjennomført 25.-28. juni, men nå, om lag tre måneder før, kommer den triste, men nødvendige beskjeden.
– For vår del dreier dette seg også om å redusere de økonomiske skadevirkningene. Ved å avlyse allerede nå, reduserer vi kostnadene og den ressurskrevende planleggingen som vil påløpe når vi trapper opp forberedelsene, forklarer Anita.
Nord-Norsk Revyfestival er et sameie mellom Ørnes Idrettslag og Tjongsfjordrevyen, og det nordnorske mesterskapet i revy forberedes og arrangeres på dugnad.

Festivalsjef Anita Seljeseth. Foto: Ny Næring AS

Hyggelige nyheter
I år skulle 30-årsjubiléet markeres. Første mesterskap gikk av stabelen i 1990, og siden er det blitt 15 festivaler før den som nå er avlyst. Siden 2016 settes også en spesialforestilling opp i Stormen kulturhus i Bodø – ‘Det beste fra Nord-Norsk revy’ – på høsten etter hvert revymesterskap på Ørnes.
– Midt oppe i det triste ved å avlyse den tradisjonelle festivalen som så mange er så glad i, er det også positive ting å melde, understreker festivalsjefen.
– For det første jobber styret nå videre for å få til en digital løsning der vi kan vise revy og markere 30-årsjubiléet. Jeg vil ikke love for mye, men sammen med Norsk Revyfestival på Høylandet og humorportalen.no ser vi på spennende løsninger.
– Dessuten: Stormen i Bodø er fortsatt reservert den 2. og 3. oktober i år, og vi håper fortsatt at vi kan sette opp en spesialforestilling der som blir en god markering av jubiléet vårt!

Tekst: Ny Næring AS

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.