Human-Etisk Forbund avlyser alle vårens konfirmasjoner. Illustrasjonsfoto: Human-Etisk Forbund

Avlyser i Nordland

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
21.03.2020 12:00 - OPPDATERT 23.03.2020 14:07

Alle humanetiske konfirmasjoner i april, mai og juni avlyses. Dette som følge av koronaviruset.

- Vi vet at konfirmasjonsdagen er en stor begivenhet for hovedperson, familie og venner. Det har vi stor forståelse for. Vi velger nå, gitt utviklingen i koronasituasjonen, å avlyse for å skape forutsigbarhet for konfirmantfamiliene, melder Human-Etisk Forbund. 

Vil få tilbud
Totalt er det 488 humanistiske konfirmanter i Nordland, noe som tilsvarer 17,2 prosent av årskullet. Disse får nå ikke gjennomført konfirmasjonsseremonien som planlagt. Det jobbes med å se på alternativer for seremoniene, men dette er fortsatt ikke avklart.

- Å flytte seremonier er omfattende og avhenger av mange faktorer. Seremoniene våre gjennomføres av frivillige og vi disponerer ikke egne seremonirom. Det er derfor ikke klart om vi vil kunne arrangere seremonier på et senere tidspunkt. Vi vet at mange venter på en avklaring på dette, og vi vil komme tilbake med mer informasjon senest 30.mars, sier forbundet. 

Når det gjelder selve konfirmasjonskurset, vil alle konfirmanter få tilbud om å fullføre kurset. 
-Vi ønsker at alle konfirmanter skal få mulighet til å fullføre kurset sitt, og vi vil derfor tilby et alternativt opplegg til alle som har påbegynt et kurs. Det vil variere fra sted til sted hvilket tilbud man får. Vi jobber nå med å kontakte alle konfirmantene direkte. 

Også utsettelser i DNK 
Også Den Norske Kirken i Meløy avlyser og utsetter sine planlagte vår-konfirmasjoner til høsten. 
- Vi jobber nå med å finne nye datoer og håper dette er på plass så fort som mulig, sier kirkevergen i Meløy, Tore Larsen. 

I Rødøy kan kirkeverge Valborg S. Fagereng fortelle at de fremdeles jobber med å avklare disse tingene, høyst sannsynlig utsetter også de sine to konfirmasjoner til høsten: 
- Vi har kun ni konfirmanter i år og disse er i to kull, ett i Tjongsfjorden og et i Jektvik. Det betyr at det i forbindelse med selve konfirmasjonshandlingen i kirken ikke i seg selv er en stor utfordring, men for konfirmantene betyr det kanskje at det ikke blir det selskapet og feiringen de har sett for seg, med mindre gjester og ikke tilreisende. Derfor er vi i dialog med konfirmant-foreldrene for å avklare utsettelse. Siden vi har så få konfirmanter avventer vi situasjonen med skolene, og forventer å kunne ta opp ordinære samlinger på ettermiddagene når skolene igjen er åpne.
Endelig avgjørelse for Rødøy blir tatt i uka før påske.

Vi har ikke lyktes å komme i kontakt med kirkevergen i Gildeskål. 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.