Bilde fra 2013 da det var auksjon i Nærkanalen i anledning TV-aksjonen. På bildet ser du fra venstre bak: Pedagogisk leder for de største barna i barnehagen: Simon Engen Aag, Emrik Selstad Hegle (4), Abel Daniel Sandvei (6), Nathaniel Kristoffer Olsen (7), Eystein A. Jacobsen (8) og lærer 2. klasse, Trude Ness Kristensen. Foran fra venstre ser du: Camilla Sandvei (4), Tomine Jensen Amundsen (5), Victoria Marken Strøm (5) og Ludvik Mortensen (5). Trude holder bildet skolen har laget. Det er laget av ull med en teknikk som kalles nåletilting. Reipå barnehage har laget et høstbilde der de har plukket vakre blad som de har hengt på en malt stamme.

Barn - ikke brud - tre dager til årets TV-aksjon!

Årets TV-aksjonsdag nærmer seg. Søndag 24. oktober er det innsamlingsdag, og TV-sending i mange timer.

I år som i fjor er det digital innsamling som gjelder i Meløy og Rødøy. Det er opprettet mange digitale bøsser på Spleis allerede. I Gildeskål blir det dør-til-dør, opplyser ordfører Bjørn Magne Pedersen. Noen grender har opprettet digitale bøsser også.

Rødøy leder
I Rødøy kommune som tradisjonelt har hatt gode resultater i innsamlede penger per innbygger, er det til nå kommet inn 28585 kroner totalt, det tilsvarer 23.70 per innbygger, de ligger på 17. plass av alle kommuner i landet og på tredjeplass i Nordland fylke. Tall for Gildeskål er 12047 kroner totalt, 132. plass i landet og 6,27 kroner per innbygger. For Meløy viser statistikken så langt 37159 kroner totalt innsamlet, 140. plass i landet og 5,95 kroner per innbygger. Det er altså Rødøy som ligger best an av våre tre kommuner. På topp i Nordland ligger Herøy kommune med 36,36 kroner per innbygger.

Bøsser på Spleis
I Gildeskål er det per i dag kun en bøsse. Den er opprettet av Inndyr skole og SFO, og det har ikke kommet inn noen penger enda.

I Meløy er det 13 bøsser. Alle de 10 bygdene har egne bøsser, og her har det kommet inn mest penger i Ørnes Grendelags bøsse så langt. Ordfører og varaordfører har også en bøsse.
- Vi er veldig glade for at grendelagene har opprettet bøsser. Siden ingen kommer på døra til folk i år, er dette den enkleste måten å gi på, sier varaordfører MetteBjørnvik som er leder for aksjonskomiteen i Meløy. 

I Rødøy er det opprettet 11 bøsser, åtte av disse tilhører ulike lokalutvalg. Det er Myken lokalforening so ligger best an i den vennskapelige interne konkurransen i kommunen, der har 18 givere resultert i 5600 kroner så. 

Det er enda mange dager igjen før bøssene stenges, du kan gi helt frem til 7. november.


Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.