Anita Taraldsen er svært positiv til oppkjøpet, og mener det blir positivt for både butikkene og kundene.

Begge Montér-butikkene i Meløy er kjøpt opp

Montér Solhaug Ørnes og Montér Solhaug Halsa er to av ni byggevarehus som er kjøpt opp. – Nå blir vi eid av et stort konsern med store muskler, som er veldig opptatt av å oppnå markedsandeler. Det kommer både oss og kundene våre til gode, forteller Anita Taraldsen, daglig leder hos Montér på Ørnes og Halsa.


De to Montér-butikkene på Ørnes og Halsa blir en del av Optimeras konsern, men fortsetter som Montér. 
– Vår langsiktige plan har vært å først samle en sterk regional gruppering her på Helgeland, som på sikt skulle inngå i en landsdekkende struktur. Vi valgte samarbeid med Optimera og Montér i 2016 for å realisere dette. Det har vist seg å være et godt valg, og en av hovedgrunnene til at vi valgte å selge nettopp til dem. Vi er trygge på at de er de beste til å ta denne delen av vår virksomhet videre inn i fremtiden, sier Steinar Folgerø i SN Gruppen.

2 av 9
Optimera kjøper ni byggevarehus fra SN Gruppen: Sandessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy,
Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Næstby Fabrikk i Mosjøen, inngår også i oppkjøpet.
Samlet omsatte disse virksomhetene i SN Gruppen, som eies av Sørra Holding AS og Næstby Holding AS, for rundt 340 millioner kroner i 2022. De har i dag totalt 95 medarbeidere fordelt på byggevarehusene og prefab-fabrikken.

Forventer økning
Helgeland er en region hvor det er forventet en sterk økonomisk utvikling i årene fremover, blant annet innenfor større infrastrukturprosjekter, oppdrettsnæringen, turisme og energi. Med en slik vekst vil også behovet for byggevarer øke.
Optimeras administrerende direktør Erik Tønnesen, gleder seg nå til å ta fatt på jobben med å utvikle varehusene videre med dyktige lokale medarbeidere.
– Vi er stolt av at SN Gruppen valgte Optimera som nye eiere. Vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre at deres proff- og privatkunder skal ha tilgang til markedets største utvalg av produkter, fleksible- og bærekraftige logistikkløsninger og digitale verktøy som forenkler hverdagen, sier Tønnesen. 

Avtalen om Optimeras oppkjøp av SN Gruppens ni byggevarehus og Næstby Fabrikk er allerede inngått. Selve gjennomføringen av transaksjonen skjer i juli.

Steinar Folgerø i SN Gruppen og administrerende direktør i Optimera, Erik Tønnesen. Foto: Optimera

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.