- Vi må planlegge både for kort og lang sikt og rigge oss slik at vi parallelt med krisehåndteringen greier å ivareta den daglige driften, sier ordfører Sigurd Stormo. Arkivfoto

Ber om bistand

Meløy ber nabokommuner om hjelp.


Omfanget av båtulykken og øvrige ulykker i Meløy denne sommeren, gjør at kommunen nå har bedt nabokommuner om bistand.

- Natt til lørdag ble et stort hjelpeapparat etablert for å håndtere krisen som mange av våre innbyggere står i. Vi ser at behovet for bistand fra helsetjenesten vil være omfattende i lang tid fremover. For å kunne ivareta alle som trenger hjelp i tiden fremover på en tilfredsstillende måte, har vi i ettermiddag bedt om bistand fra våre nabokommuner, sier ordfører Sigurd Stormo.

Det er primært psykologer og psykiatrisk sykepleiere kommunen har behov for i første omgang.

- Kommunens kriseledelse er fortsatt operativ og vurderer fortløpende behov for bistand. Vi må planlegge både for kort og lang sikt og rigge oss slik at vi parallelt med krisehåndteringen greier å ivareta den daglige driften. Da er det godt å ha gode naboer som rekker ut en hånd, sier ordføreren.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.