- Følg retningslinjene i anbefalingene fra myndighetene, oppfordrer ordfører Sigurd Stormo

Brøt anbefalingene, samlet seg til fest i Meløy

Skrevet av Meløy kommune
24.03.2021 15:41 - OPPDATERT 24.03.2021 21:02

PRESSEMELDING:: Ørnes lensmannskontor ble i helgen gjort oppmerksom på en privat fest i Meløy med opptil 20 deltakere, der flere av festdeltakerne kom fra nabokommuner som for tiden opplever et høyt smittetrykk, deriblant Bodø.

-Det er ikke heldig at man velger å ikke følge de nasjonale anbefalingene og samler så mange til fest. Hvis dette utvikler seg vil vi måtte vurdere om Meløy må innføre egen forskrift, sier ordfører Sigurd Stormo.

Med en lokal forskrift regulerer man hvor mange det er lov å være samlet i private hjem, og politiet kan bøtelegge folk som ikke overholder antallsbegrensningene.

-Jeg håper at folk tar til fornuft slik at vi slipper det, sier ordfører Sigurd Stormo.

Til nå har innbyggerne i Meløy vært lojale og sluttet opp om råd og anbefalinger, og selv om Meløy per i dag ikke har noen registrert smittetilfeller, har smittesituasjonen i våre nabokommuner de siste ukene vist oss at situasjonen kan snu seg lynraskt.

-Vi har allerede nok inngripende tiltak. Jeg vil oppfordre alle til å sette seg inn i gjeldende regler og anbefalinger, så slipper vi måtte vedta egne forskrifter i Meløy, sier ordfører Sigurd Stormo.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.