Novemberlyset kan by på mage flotte farger og stemninger, og god stemning loves i Fore kirke på søndag. Foto: Astrid Berbusmel

Damekoret MeSDameS lover magiske øyeblikk når de entrer scenen på søndag

Damekoret MeSDameS har hele høsten øvd og pugget på nye –og noen gamle–sanger som de gleder seg til å dele med publikum i Fore kirke førstkommende søndag.


- Denne gangen har vi med oss pianisten Jan Gunnar Hoff. Vi skal blant annet fremføre noen av hans komposisjoner, sier dirigent Magne Hanssen.

- Hoff spiller sammen med Finn Sletten på perkusjon, gitarist Finn Robert Olsen og bassist Christo Stangness. Alle er proffe musikere og veldig kjente navn, spesielt i jazzkretser.

Tradisjon
Koret har holdt konserter med tittelen «Novemberlys» som en innledning til advent- og juletid i flere år, og på søndag er det et nytt og spennende repertoar de byr på.

- Vi har funnet frem til noen spennende utgaver av kjente og kjære julesanger. «Et barn et født i Betlehem» har fått ny og spennende musikkdrakt av den danske Janne Wind. Hun har også laget ny melodi på «Deilig er den himmel blå», og her er det ikke mindre enn 17 vers! Her vil vi også utfordre publikum til å delta, sier dirigenten. 

Mye øving
Damekoret er inne i sitt 13. år, og ett av kjennemerkene til de syngeglade damene er at de ikke bruker noter på konsertene.

- Det ble tidlig bestemt at alt vi fremfører, skal læres utenat. Det betyr at det pugges og øves ganske intenst både hjemme og på de ukentlige øvelsene. Og vi kommer alltid i mål, smiler Magne. MeSDameS består av 30 damer i alderen 25 til 70 år fra hele Meløy. Denne høsten har de fått flere nye medlemmer som sammen med de mer erfarne skal skape ei fin stund i Fore kirke på søndag.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.