Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen som pågår nå. Foto: VG

De sterkeste virkemidlene i fredstid innføres fra kl 18 i kveld

Skrevet av Astrid Berbusmel
12.03.2020 14:29 - OPPDATERT 13.03.2020 09:51

KORONAVIRUS COVID-19: Regjeringen avholder nå pressekonferanse. Norge har pr nå 621 smittede personer. Av de 621 er 105 smittet i Norge. Antallet smittede har økt kraftig siste døgn, og derfor innføres svært strenge tiltak. I tillegg til at alle barnehager, skoler, videregående skoler, universiteter og høyskoler stenges, innføres reiseforbud for alt helsepersonell som jobber med pasientbehandling. Alle som kommer fra reiser utenom Norden, skal i karantene, uavhengig om de har symptomer eller ikke, dette har tilbakevirkende kraft regnet fra 27. februar.

Butikkene kan holde åpent, det er ikke nødvendig å hamstre matvarer.

Klippet fra pressemeldingen fra Helsedirektoratet:

Helsedirektoratet fatter videre med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtak om forbud mot/stenging av:

- Kulturarrangementer
- Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
- Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
- Treningssentre
- Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
- Svømmehaller, badeland og liknende

Kollektivreiser og jobbe hjemme
Kollektivtransporttilbudet opprettholdes. Grunnen til dette er at folk med kritiske samfunnsfunksjoner skal komme seg til og fra jobb og kunne holde avstand til hverandre.
Vi anmoder om å ikke besøke personer i institusjoner med sårbare grupper (eldre, psykiatri, fengsel etc)

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.