Et tidligere arkivbilde fra Vall sykehjem. Foto: arkiv.

"Det er mange dyktige ansatte på Vall sykehjem som er lei av usikkerheten de lever i"

Meløy FrP er opptatt av at eldre i kommunen skal ha et godt og trygt tilbud når de har behov for det. Da mener vi at kommunen må stille med nok både omsorgsboliger og også sykehjemsplasser.

På Vall sykehjem tar man imot og hjelper alle pasient grupper, uansett alder, diagnose, fysisk eller psykisk tilstand. Her gir man god pleie og omsorg og både pasienter og pårørende gir gode tilbakemeldinger.

Kjøkkenet ved Vall sykehjem leverer 430 porsjoner middag per måned til de som bor hjemme og som ikke klarer å lage middag selv. Dette bidrar i stor grad til at mange kan bo hjemme og samtidig få god ernæring


I Meløy har vi dag cirka 70 sykehjemsplasser. Disse er til enhver tid opptatt og det har i perioder vært svært vanskelig å få plass grunnet for liten kapasitet. I de to institusjonene vi har er det mange vikarer og lærlinger som arbeider og som får sin helsefaglige utdanning. Dette er ofte unge mennesker som bosetter seg i nærheten av arbeidsplassen og sørger for gode inntekter til kommunekassen.


I en folkehelserapport om demens fra FHI (2019) kommer det frem at 80% av sykehjemsbeboere er demente. I aldring og helse/demens kommer det frem at antallet personer som vil utvikle demens kommer til å doble seg frem mot 2050. Da må vi ruste tjenesten for å ta i mot disse menneskene og både ivareta de som ønsker å utdanne seg innen helse, samtidig som vi sørger for å ha nok sykehjemsplasser i kommunen.


FHIs folkehelseprofil fremhever fire mål som viktige i planleggingen av et sosialt og bærekraftig lokalsamfunn: -Innbyggerne har stor tillit til samfunnet og hverandre, har tilgang til arbeid, utdanning og gode nærmiljø, at de føler at de hører til, og at de opplever trygghet.


I de siste kommunestyremøtene har vi vedtatt penger til oppgradering av Ørnes gamle sykehjem, når og hva skal skje med Vall?

Det er mange dyktige ansatte på Vall sykehjem som er lei av usikkerheten de lever i med hensyn til om de har en jobb å gå til om få år eller om de må se seg om noe annet å gjøre. 


Kan ordfører si noe om planene for Vall sykehjem? 

Grethe Andersen, Meløy FrP

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.