Fyllinga på Ørnes – tema da, tema nå. Framtia utgave 3, 2008

Dette var i nyhetsbildet for 10 år siden

Skrevet av Edmund Ulsnæs
28.01.2018 14:00 - OPPDATERT 28.01.2018 15:00

 

Fyllinga på Ørnes – tema da, tema nå.

Når vi ser denne 10 år gamle Framtia-forsiden, skjønner vi hvor fort årene går….men også hvor trege enkelte prosesser er. For hadde Kjell-Sofus Danielsen, handelsdrivende på Ørnes, visst at man i 2018 fortsatt ikke skulle ha løst fyllinga-knuten på Ørnes, da hadde han nok vært enda mer frustrert enn han var i dette hovedoppslaget. Datoen var 18. januar, og i den tredje utgaven av Framtia mente han sterkt at Ørnes måtte få et kjøpesenter, og raskt. - Dagens løsning er ikke noe senter, nå må det tenkes profesjonelt for å trekke flere kunder til Ørnes! sa Kjell-Sofus til journalist Erling Emil Eik.

I dag er det kanskje også artig for Jørgen Hestdahl (25) fra Meløy å se bildet av seg selv igjen. - Jeg får høre at jeg startet med basketball for sent, men Michael Jordan var 13 år da han begynte, og han regnes som verdens beste gjennom tidene, sa basketballtalentet til vår utsendte Line A. Hagevik. Og som sagt så gjort: året etter reiste Jørgen til Fowler i Michigan for å utvikle spillet sitt videre. Så ble han nok ikke den nye Jordan – vi ser av statusen hans på Facebook at Ørnes-gutten i dag gjør noe kanskje enda viktigere – studerer vernepleie i Harstad.

I den tredje utgaven av Framtia i oppstartåret 2008 kunne vi også lese om kul på veggene hos overnattingsbedriftene i Glomfjord. Fullt belegg i langer perioder – selvsagt på grunn av den intense byggeaktiviteten hos REC Wafer i industriparken. Og, på Engavågen møtte Anfinn Myrvang gjengen bak Nerlandet Motorklubb. Som ba om økonomisk hjelp fra Meløy kommune til mekkegarasjen som de med egne penger var i ferd med å sette i stand. Foran på hovedbildet ser vi John Rikard Torrissen, som gratis hadde stilt 100 kvadrat av den gamle Snekkerfabrikken til disposisjon.

Les mer om:

Arkiv