.Aktor, politiadvokat Gaute Rydmark, fikk medhold i retten. Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Dømt for vold mot kona

Skrevet av
25.10.2018 11:02 - OPPDATERT 25.10.2018 13:02

En tidligere straffet (42), er dømt igjen, denne gang for vold mot kona.

Salten tingrett har nå gitt han 30 dager i fengsel for å ha skallet kona, for å ha brukt amfetamin, kokain og hasj, og for å ha hatt i huset ei rifle og ammunisjon, uten at verken rifla eller ammunisjonen var nedlåst.

Skallingen skjedde på nattmorgenen under OL i februar. Paret hadde satt seg ned for å se på en alpinøvelse. Løpet ble utsatt. Kona gikk og la seg, men satte på ringing for å få med seg løpet når det kom i gang.

Da hun sto opp, fant hun mannen sovende foran peisen i stua. Hun forsto raskt at han hadde ruset seg, og da hun vekket han og konfronterte han med rusen, ble det full krangel og amper stemning.

Mannen slo da kona før han holdt henne fast og skallet henne i panna sånn at hun begynte å blø.

Erkjente alt

Tiltalte erkjente straffeskyld for alt, også for oppbevaring av våpenet, som han hadde fått hos en venn, som hadde fortalt at han ikke behøvde å ha den innelåst i egnet skap.

Tiltalte har sonet fengselsstraff for en rekke overtredelser av narkotikalovgivningen og ulike voldsforbrytelser, deriblant for drap i 2007.

Siste dommen er for heleri. Han fikk 45dager ubetinget fengsel og seks måneder betinget fengsel med ti års prøvetid. Volden mot kona skjedde i prøvetiden. Det skulle normalt ført til soning av den betingende straffen. Men fordi volden mot kona skjedde bare dager før prøvetidens utløp, valgte retten å se bort fra også den saken.

Rifla inndras

De tidligere sakene får ikke betydning for denne dommen. Den bærende saken i dommen er volden mot kona. Retten mener den var uprovosert selv om de hadde kranglet.

De mener også det er straffeskjerpende at handlingen var utført mot ektefellen i hennes eget hjem.

Retten mener at lovbruddene tilsier 48 dagers fengsel, men tilståelsen gjør at dommen ble 30 dager fengsel og inndragning av rifla med ammunisjon.

Les mer om:

Arkiv