Ordfører Sigurd Stormo delte ut 10.000 kroner fra Drømmestipendet til Grete Johanne Knudsen i 2016.

Drømmestipendet jakter talenter

Skrevet av Hanne Hammernes
27.01.2018 13:04 - OPPDATERT 31.01.2018 12:04

MELØY: Ikke nøl med å søke på Drømmestipendet, sier leder for Meløy kulturskole, Ørjan Vatneberg.

Så langt har ingen meldt seg, og vi vet jo at det er mange talenter der ute, sier Vatneberg. Han forteller at i år kan kommunen nominere så mange de vil, slik at i realiteten kan alle som oppfyller kravene bli sendt videre for nominasjon nasjonalt, sier han.

15.000 kroner

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hvert år får 100 personer/grupper hvert sitt stipend som skal stimulere til satsning innenfor det man gjør. Det har tidligere vært kr.10.000,-, men er i år økt til kr.15.000,-, forteller han videre.

Ørjan VatnebergAlle kunstformer

I 2018 må en være født tidligst i 1998 og senest i 2005 for å kunne bli nominert til Drømmestipendet. Enten du driver med dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus, teater elle noe annet kreativt, skal du ikke nøle deg med å melde deg på. Du finner søknadsskjema på kommunens nettsider og vi er behjelpelig hvis du ønsker. For eksempel kan det være at du trenger lydfiler som må sendes som dokumentasjon hvis det er snakk om musikk, og det kan vi hjelpe deg med siden vi har det som trengs av opptaksutstyr, sier han.

Grete Johanne Knudsen fra Ørnes vant 10.000 kroner i 2016. Her opptrer hun for kommunestyretIngen i 2017

I 2017 hadde vi ingen kandidater fra Meløy, og så langt er det bare to som har fått stipend i Meløy. Det er Grete Johanne Knudsen fra Ørnes og Tara Jonassen fra Bolga. Grete Johanne brukte sine 10.000 kroner som hun fikk i 2016 til delfinansiering av et nytt keyboard.

Vartneberg råder også alle søkere til å gå inn på nettsidene til Drømmestipendet og sjekke ut tidligere vinners «drøm». -De legger nemlig stor vekt på akkurat dette punktet i søknadene. Derfor er det lurt å se hva de tidligere vinnerne har skrevet om sine drømmer og hva juryen legger vekt på.

4.februar er den kommunale søknadsfristen, og alle søknader skal gå gjennom oss, og vi kan som sagt nominere så mange vi vil, så her har du ingenting å tape hvis du er i målgruppa.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.