Det er snart klart for å montere opp kurver på banen på Reipå og dét gleder Simon seg til. -Jeg er ganske hekta og synes det er veldig gøy å spille! Foto: Malin Ulsnæs

Dugnad for felleskapet: - Vi håper at denne blir godt besøkt!

- Jeg håper at folk vil ta det i bruk og ser fordelen av å kan ha frisbeegolf så nært. Men det bunner jo i at jeg har lyst til å spille, da! Ler Simon Johan Olsen (22) som nå bruker fritid på å bygge bane på Reipå


- Det begynte med at broren min Aksel bygde bane på Støtt mens jeg var i militæret etter at vi begge ble hekta på frisbeegolf. Og så har vi spilt der en stund. Nå vil vi gjerne ha bane på Reipå også, smiler Simon.

Han møter godt beredt til intervju med turklærne på, sag i hånda og frisbee i sekken. 
- Vi går en tur innover og kikker på området, eller?

Godt opparbeidet traktorvei og påfølgende tursti gjør ankomst til området lett som en lek, selv for en kontorvant journalist.

Opparbeidede turstier gjør fremkomst lett som en lek. Der det er litt vått i terrenget ligger det planker man trø tørskodd over.

Rause grunneiere
De er tydelig godt i gang – allerede er store områder er skoget klart og det har blitt gravd grøft for drenering av vann. Om ikke lenge vil det være klart for å montere opp kurver.

- Vi er heldige med at det er veldig rause grunneiere her som har gitt oss tillatelse til å peise på. Det er et flott område, utdyper Simon og peker ivrig ut over den framtidige frisbeegolfbanen. Dugnadsånden er stor og håpet om mange spillere lever i beste velgående.

- Vi vet at mange bruker banen som allerede er laget til på Ørnes så vi håper jo at denne også blir godt besøkt, påpeker han.

Rause grunneiere på Reipå har gitt «go» for å bruke området som Simon viser frem. – Det setter vi veldig stor pris på!

Dyktige ildsjeler

Meløy kommune mente frisbeegolftilbudet var viktig nok til å støtte initiativet med 50.000 kroner.

- Vi er veldig glade for at folk benytter seg av fondet vi har opprettet og at det går til sånne saker som skaper bolyst og engasjerer på fritiden, uttaler ordfører Sigurd Stormo som applauderer innsatsen til ildsjeler som Simon.

Ordfører Sigurd Stormo applauderer innsatsen til ildsjelene i Meløy og er veldig glad for at kommunen har et fond som kan bidra økonomisk. Arkivfoto

Det gjenstår enda en del arbeid som koster og Simon oppfordrer bedrifter som ønsker å sponse prosjektet til å ta kontakt.

- Vi tilbyr logoplass på kurvene og har allerede sju bedrifter som ønsker det. Og håper på flere! Smiler han, som skal fortsette å bruke fritida si til å jobbe opp banen.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.