- Jeg kunne ønske jeg bodde hjemme nå, da Meløy føles litt tryggere enn Oslo i disse tider, sier Elise Sleipnes (24).

Elise fra Meløy er i isolasjon i Oslo: - Kunne ønske jeg bodde hjemme nå!

Skrevet av Hilde Kvammen
17.03.2020 17:30 - OPPDATERT 18.03.2020 10:01

Elise Sleipnes (24) er i isolasjon i leiligheten sin i Oslo etter at hun nylig fikk symptomer på Korona.

Oslo og nabofylket Viken er de områdene som hittil har hatt flest bekreftede Koronasmittede i landet.
- Oslo er jo episenteret for smitten i Norge. Det er nesten ikke folk i gatene her lenger. Det er ganske sprøtt, sier 24-åringen på telefon til Kulingen mandag formiddag. Elise har bodd i Oslo-området de siste fem årene. 
- Men jeg kunne ønske jeg bodde hjemme nå, da Meløy føles litt tryggere enn Oslo i disse tider, sier hun.    

Har alle symptomer 

Elise har ikke blitt testet for Korona, siden hun ikke er i risikosonen for å bli alvorlig syk.
- Men jeg har alle de vanlige symptomene på viruset, som feber, tørrhoste og muskelverk. Jeg fikk plutselig tørrhoste, som jo er det vanligste tegnet på Korona.  Da tenkte jeg; har jeg virkelig Korona? Og det ser det ut til at jeg har, sier hun og forklarer at hun merket de første symptomene på formiddagen forrige fredag. 
- Heldigvis var jeg allerede i hjemmekarantene da, etter en utenlandstur til Tallin helgen før. Jeg er veldig glad for å vite at jeg derfor ikke kan ha smittet mange andre. Men mandag ble også samboeren min syk, så jeg har nok smittet ham. Det synes jeg nesten er det kjipeste, forteller hun.

Her er Elise sammen med samboeren Hans-Kristian Fjærem (24). Også han er opprinnelig fra Meløy. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: privat.

Nye utfordringer i hverdagen  

- Å være to i hjemmeisolasjon, hvordan går det?   
- Hittil har det gått bra, og jeg er veldig glad for at broren min Martin også bor i Oslo. Han er snill og hjelper oss med å handle på butikken. Men daglig søppeltømming, er det verre med. Vi bor i blokk og kan ikke gå ut med søpla selv. Begge må jo være i isolasjon. Så der er vi nødt til å finne et system som fungerer. Men det finner vi vel ut av. Det er vel det minste problemet, ler Elise. 
- Hva finner dere på inne, nå som dere er syk? 
- Det går mye i Netflix og serier om dagen, for å si det sånn.  

Tips til urolige innbyggere 


Elise forteller at symptomene har gått i bølger siden hun først ble syk. 
- I starten hadde jeg bare helt lette symptomer og tørrhoste. Etter hvert har sykdommen gått i bølger med ulike symptomer som avløser hverandre, som hoste, feber, kvalme og muskelverk. Nå er jeg inne i en periode med mye svimmelhet, mens feberen har gått mer og mer bort, forteller hun. 
- Har du et tips til innbyggerne her hjemme som nå er redde for å bli smittet? 
- Jeg skjønner godt at folk blir engstelige. Det er helt menneskelig og normalt. Allikevel er det jo slik at de aller, aller fleste som blir smittet ikke blir alvorlig syke. Det er viktig at vi minner hverandre på det, tross alt. Men det aller viktigste tipset mitt er å følge myndighetenes restriksjoner for å unngå å smitte andre. 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.