– Vi vil alltid sette helse fremst, og gjennom ulike tiltak sikre at vi klarer å holde potensiell smittespredning på lavest mulig nivå, sier Sigurd Stormo. Foto: arkiv.

En bekreftet smittet i Meløy tirsdag-Nå må vi hindre smittespredning, sier ordføreren.

Skrevet av Hilde Kvammen
25.03.2020 13:20 - OPPDATERT 25.03.2020 17:07

Tirsdag kveld kom det første positive svaret på koronaprøve i Meløy

Rutiner for varsling og smittesporing ble straks iverksatt. Personen det gjelder sitter nå i hjemmeisolering.

Iverksetter tiltak 

-Jeg kan forstå at folk føler seg usikre i situasjonen, men kan love at vi følger situasjonen tett og iverksetter alle nødvendige tiltak. Det viktigste vi kan gjøre nå er å hindre smittespredning, sier ordføreren. Meløy har vært i en heldig situasjon lenge med ingen smittede. Nå som kommunen har fått det første smittetilfellet er det viktig å unngå videre smittespredning.
-Jeg anmoder sterkt om at alle som føler på symptomer eller har tegn til luftveisinfeksjon må holde god avstand til andre, og følge retningslinjene for hjemmekarantene, sier Sigurd Stormo. 

Bruk koronatelefonen


Meløy kommune har opprettet en egen koronatelefon som er betjent av helsepersonell.

-Telefonen er ment for deg som har spørsmål knyttet til utbruddet av koronaviruset. Her kan du få informasjon om retningslinjer som gjelder for hjemmekarantene, reise til og fra Meløy, hygieneråd og alt annet du måtte lure på knyttet til koronautbruddet, sier Sigurd Stormo.

Koronatelefonen er betjent alle hverdager fra kl. 10.00-14.00.
Ta kontakt på telefon 909 89 940

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.