Arne Brattland

En gitar-mester vender hjem

Skrevet av Anfinn Myrvang
30.06.2018 10:00 - OPPDATERT 03.07.2018 11:03

MELØY: ”En gitar - og en drøm”. Under denne tittelen tar gitaristen Arne Brattland meløyfjæringene med på en reise gjennom den klassiske gitarmusikkens historie i sin konsert i Meløy 14. juli.

 

Arne Brattland ble født i 1955 og vokste opp i Holandsfjorden. Etter  endte studier under Jan Danielsen og Erik Stenstadvold ved Norges Musikkhøgskole, bar det videre til studier i London og internasjonal debut som gitarist i 1988.

Etter den tid har han turnert både i USA, i Europa og i de skandinaviske land og bedrevet turnévirksomhet i Norge for Rikskonsertene.

Under 90-tallet var han og hans engelske musikerkone Debbie Adamson ansatt ved Rana musikkskole, før de satte kursen mot England i 2001.

kona Debbie Adamson (Begge foto: privat)

 Arne Brattland bor i dag i Clanfield utenfor Portsmouth  sammen med sin familie. Hvert år besøker han heimbygda si, og i sommer tar han med seg hele storfamilien til Meløy og Brattland i Holandsfjord. Det er i denne forbindelse at han, assistert av Debbie, vil spille på Myrvoll Kulturgård i Holandsfjord.

Her vil vi også få høre hva som inspirerte en guttunge fra en fjordbygd til å satse på klassisk gitar.

 – Det er lenge siden jeg hadde konsert i Nord-Norge, sier Arne.

– Nå gleder jeg meg til å møte igjen meløyfjæringer  som liker og har interesse for gitarmusikk.   Jeg syns det er spennende  å kunne formidle noe av gitarmusikkens historie og status gjennom tidene. Nyere musikkforskning avdekker dessuten stadig flere detaljer om gitarens utvikling, og mange glemte perler kommer igjen fram i lyset.

Gitaristen Arne Brattland har flere plateinnspillinger bak seg, bl.a. sammen med Arctic Guitar Trio.  I tillegg til konserter og turnering, underviser han i gitarmusikk.  Vi ser frem til et spennende møte med en av våre fremste klassiske gitarister.