- En givende skoledag

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
04.12.2018 21:32 - OPPDATERT 04.12.2018 22:32

Isak Nilsen (21) går andre året på TIP mekanisk. Han viser stolt frem sin egendesignede fakkelholder.

Rett før advent arrangerer tradisjonen tro Meløy videregående skole i Glomfjord Solidaritetsdag. Elevene forbereder seg godt, og åpner klasserommene og verkstedene til en hærskare av besøkende.
- Jeg hadde lyst til å lage en litt mer fancy utgave i år, sier Isak.
Han forklarer at han bruker nesten en hel dag på arbeidet. Han har kappet stålplater, rør og rundstål. Deretter knekt bunnplaten, bøyd rundstålet for hånd og lagd lenke og sveist alt sammen.

- Lenka er avtagbar. Finishen er gjort ved å pusse over alle skjøter, og avsluttet med et par lag svart lakk.
Fakkelholderen kan fortsatt bestilles ved å kontakte skolen, og prisen er 400 kroner. Inntektene går uavkortet til barnehjemmet Håpet i Brasil.
- Jeg synes en slik aksjonsdag er givende. Det er koselig med alle som kommer, og så er det kjekt med en annerledes skolehverdag, sier Isak.

I lokalene til den videregående skolen selges det flere sorter julekaker og søtsaker. Kaféen er fullsatt og elever fra helse- og omsorgsfag engasjerer de minste barna. Det er folk over alt, og aller mest i kantina, der juletallerkener går som varmt hvetebrød. Lærerne bidrar som vanlig med julesanger, og juletreet er pynta for anledningen. Det blir nok en god slump med penger fra Glomfjord til Brasil også i år.

Les alt om:

Arkiv