Av Alf Jostein Bergem-Tinnan, tredjekandidat Meløy KrF, Foto: privat
Debattinnlegg

En god barndom varer livet ut!

Allerede som tolvåring engasjerte jeg meg i skolestrukturdebatten i Meløy. Da skulle syvendeklasse flyttes fra Neverdal til Ørnes. Jeg ringte til Trond Viggo Torgersen som da var barneombud som så ringte til kommunen. Resultatet ble at klassen ikke måtte flyttet likevel!


Siden den gang har jeg hatt et brennende engasjement for skole og oppvekst.

Diskusjonen om hvilke skoler som skal legges ned og hvilke som skal bevares har vi enda i dag. Jeg tror ikke det er sunt for barna, familiene og lokalmiljøet å ha en slik konstant usikkerhet hengende over seg. Jeg mener vi må våge å akseptere at skolene er der de er og heller vurdere nye modeller og metoder får å få en bedre skole, framfor å velge løsningen om å legge ned uten prosess. Det går ikke an å legge ned skoler av prinsipp når de har en sunn økonomi innenfor de rammene som de er gitt, og når skole bare utgjør bare en åttendedel av kommunebudsjettet. Vi sparer altså ikke mye på å legge ned skoler, vi må heller være fleksible og åpne for nye måter å drive dem på.

En ting er at skolestrukturen består, en annen ting er det som skjer inne i klasserommene. Hvordan kan vi sørge for at elevene får en skolegang som styrker dem ikke bare kunnskapsmessig, men også deres personlige utvikling. Måten vi tilnærmer oss utfordringer som elever måtte ha, er viktig for hvordan de opplever skolehverdagen sin. Den enkelte må sees og behandles individuelt for at de skal få det de trenger for å ha en meningsfull skolegang. Det er også viktig at lærerne har det de trenger for å undervise på en god måte ut fra de behovene som er i klasserommet. De er ledere som gjør en stor forskjell i barnas hverdag og må ha mulighet til å lede og møte behov på en god og trygg måte.

Jeg ønsker at Meløy skal kunne reklamere med at kommunen har de beste skolene i landet når det gjelder trygghet, trivsel og læringsmiljø. Det er fordi barna våre fortjener det aller beste og fordi en god barndom varer livet ut. Jeg har nylig flyttet hjem til kommunen og ønsker å bidra til at barn og unge i Meløy får akkurat det. Derfor håper jeg du vil gi Meløy KrF din stemme.

 

Av Alf Jostein Bergem-Tinnan, tredjekandidat Meløy KrF

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.