En ny person påvist smittet i Rødøy

Skrevet av Hilde Kvammen
10.01.2021 19:50 - OPPDATERT 11.01.2021 16:02

- Vi har i dag fått en påvist smittet, og resten negative svar på alle utestående prøver som har tilknytning til det pågående utbruddet i Rødøy, melder Rødøy kommune på sine hjemmesider i dag.

Kommunen fikk også korrigering på en negativ prøve som ble opplyst positiv i går. Det innebærer at kommunen har totalt 19 påviste tilfeller i Rødøy per dags dato. 

Vedkommende som er påvist smittet i dag var allerede i karantene, som kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Smittesporing pågår.

Rødøy kommune har fått analysert omtrent 190 tester den siste uken.

- I morgen skal vi teste barnehagebarn, elever og ansatte ved Nesøy skole, ettersom en elev der fikk påvist smitte i går. Vedkommende var kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Vi opprettholder de lokale tiltakene som allerede er innført – som hjemmeundervisning og besøksstans på omsorgssentrene – inntil prøveresultatene kommer tilbake, og vi får vurdert konsekvensen av disse.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.