I går testet enda en person positivt for covid-19 i Rødøy. Arkivbilde av fungerende ordfører i Rødøy, Bjørn Pedersen. Foto: arkiv.

En ny smittet i Rødøy. Nå er totalt 20 smittet og 230 testet.

Skrevet av Hilde Kvammen
13.01.2021 11:15 - OPPDATERT 13.01.2021 21:00

Koronautbruddet fortsetter i Rødøy. I går fikk en ny person påvist smitte.

Personen er en kjent nærkontakt i det pågående utbruddet.  
- Vedkommende har vært i karantene helt siden utbruddet ble kjent, og er nå i isolasjon. Resultatet er av annengangs test, og smittesporing er gjennomført.

Stor testing i går

Fordi en elev ved Nesøy skole har påvist smitte, har kommunen i går gjennomført omfattende testing. Alle tester ved Nesøy skole og barnehage er mottatt, og de var negative. 
- Vi har mottatt alle testresultater, og alle var negative. De som er testet får direkte beskjed, melder kommunen. De som har mottatt negativt testresultat må fortsatt opprettholde 10 dagers karantene.
- Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas. Kontakt legekontoret for vurdering, skriver kommunen. 

Har testet 230  

Det er nå totalt 20 personer som har påvist smitte i Rødøy. Av disse er 17 i isolasjon per i dag. Det er ikke meldt om alvorlig syke så langt. Alle de som har påvist smitte har fått tilbud om oppfølging hjemme av helsepersonell, ved hjelp av digital teknologi. 

Kommunen har testet omtrent 230 personer tilknyttet utbruddet siden nyttår.
Situasjonen gir store konsekvenser i kommunen. Fremdeles er omtrent 70 i karantene. 

Torsdag skal Rødøy kommune vaksinere de fire eller fem neste beboerne ved omsorgssentrene, i tillegg til en fra personalet som jobber med pasientkontakt. 

Digital undervisning 

Nesøy skole vil ha digital hjemmeundervisning ut neste uke, og barnehagen holder stengt.

Gjerøy skole vil også ha digital nettundervisning en uke til. Omsorgssentrene planlegger å åpne for besøk igjen. De kommer tilbake med nærmere informasjon. Andre nasjonale og lokale tiltak gjelder fremdeles. 

 

 

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.