Fulltallig: Korpset var fulltallig under helgens seminarhelg og har forberedt seg godt til «En Anderledes Jul.» Alle foto: privat

En sprudlende gjeng korpsmusikere gleder seg til årets store julekonsert - Vi er klare!

En sprudlende gjeng korpsmusikere, sangere og band forbereder seg i disse dager. Anledningen er årets «En Anderledes Jul». Tid og sted er 3. og 4. desember i Meløy Kulturhus.


- Vi gleder oss voldsomt til å ta imot publikum igjen første helga i desember, forteller leder Ragnhild Mari Fossli.

Sammen med sine 25 korpsmusikanter, solister og band tilbragte hun helgen med å øve på samspill og å finpusse detaljer. 
- Konferansier er i år også Børre Ingolfsen. Han morsomme med alle de artige kostymene, vet du.

Ukrainsk musikk
Tradisjonen tro skal det fremføres kjente og kjære, og ikke fullt så typiske julesanger når korpset med venner går på scenen. Både korpset alene, men også sammen med band og solister. Nytt av året er en julesang fra Ukraina.

- Det er faktisk litt tilfeldig. Jeg synes «Ukrainian Bell Carol» er en flott julesang. På grunn av krigen i Ukraina, og at både Meløy og Gildeskål har tatt imot en god del flyktninger, blir det jo helt riktig å ha med denne låten. Dette blir vår julegave til dem i en vanskelig tid, sier Høgseth.

Solister: Årets sangere er Anna Victoria Heitnes Tidemann, Sander Aasen Pettersen og Veronika Johansen

Årets solister og band
I år kan publikum få et gjenhør med Veronika Johansen fra Sandhornøy og Sander Aasen Pettersen fra Glomfjord. Men helt nytt fjes er unge Anna Victoria Heitnes Tidemann (13) fra Ørnes.

Hun kom til landsfinalen i UKM sist sommer, og har etter hvert blitt en kjent stemme i vårt distrikt. Nå gleder hun seg til å stå på scenen på En Anderledes Jul. 
- Jeg har vært på En Anderledes Jul bare en gang før, da broren min August var med. Husker det som en flott konsert. To av sangene jeg skal opptre med har vært blant mine favoritter i flere år, mens en var et ønske fra arrangørene. Jeg har aldri opptrådt med korps før, men det har virkelig gitt mersmak å øve med Hornmusikken, -det er jo helt magisk, sier den unge Meløysangeren. I bandet styrer kapellmester Stein Aage Hegle sammen med gitarist Simen Tostrup Neverdal og bassist Carl Wilhelm Andersen, samt korpsets egen trommis Lukas Nørstebø.

Et travelt år
Korpsleder Ragnhild Mari forteller om et aktivt korpsår for musikantene. Sammen med Bodø Janitsjar hadde de filmmusikk-konsert i Glomfjord i juni og i Bodø i oktober. I tillegg deltok korpset på stevne på Fauske i juni.
- Det har vært et aktivt år. Vi er i god form og flommer over av spilleglede! Vi er forventningsfulle og håper selvsagt på fullsatte forestillinger om et par uker, avslutter hun.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.