Fem ganger verdensmester, Carl-Antoni ''CarlJr.'' Cloutier (t.v), og Brendan ''Bren'' Seve kommer begge til Ørneshallen. Foto: ZeratoR

En uke til superstjernene kommer: – Vil kunne løfte hele regionen ut til verden

Om en uke kommer verdens beste spillere innen Trackmania til Meløy og Gildeskål. Spillerne skal få oppleve det vakreste Meløy-regionen har å by på, fem dager til ende- før den store turneringen tar plass i Ørneshallen.

Profiler som ZeratoR, Wirtual og CarlJr. vil ta del i Arctic Gaming Experience 2022. Profiler som er internasjonale stjerner innenfor gamingbransjen. Den franske profilen ZeratoR er tidvis verdens mestsette streamer på Twitch, mens Wirtual er en norsk streamer og YouTuber med over én million følgere. 

Turneringen vil ha alle verdensmestere i Trackmania fra 2012 på startstrekken, med fem ganger verdensmester CarlJr. som den store favoritten. 

Løfte regionen
Leder for Arctic Gaming Experience, Eirik Holdal gleder seg stort til å ta imot stjernene, og til å vise dem rundt. Holdal beskriver det som uvirkelig at han snart skal få kombinere sin kjærlighet for spillet med kjærligheten for hjemplassen. Han mener det kommer til å gjøre mye for hjemplassen sin oppmerksomhet

–  At verdensstjerner skal få oppleve det Meløy har å by på under sitt besøk, vil kunne løfte hele regionen ut i verden. 

Ordfører i Meløy kommune Sigurd Stormo sier seg enig med Holdal.

– Turneringen vil markedsføre Meløyregionen ut til hele verden, mot en ny generasjon unge mennesker. Det vil gi mulighet for tilflytning, rekruttering og reiseliv i fremtiden. 

Eirik Holdal (27) skal nå arrangere internasjonal E-sportturnering i hjemkommunen Meløy. Foto: Hilde Kvammen

Viktig for ungdom
Turneringen kommer til å gi Meløy mye, men spesielt ungdommene i kommunen. Det mener leder for Meløy ungdomsråd Vinjar Meosli:

– At vi får til noe slikt her i Meløy, viser ungdom at man kan få til noe! Så lenge man har lyst og ett stort engasjement kan man komme langt, selv i Meløy. 

[annonse]
Nordland fylkeskommune har støttet prosjektet med 500 000 kroner. Noe fylkesråd for klima, miljø og kultur Christian Torset begrunner med tanke på ungdommen lokalt.

– Turneringen støttes fordi den samler ungdom på ungdommenes premisser, og gir dem mulighet til å møte sine helter lokalt. 

Torset sier at teknologien i spillet er noe fylkeskommunen verdsetter. 

– Vi setter pris på at teknologi brukes for å unngå geografiske ulemper, distriktene taper ofte i konkurranse med større engasjement, på grunn av beliggenhet og avstand, mener Torset. 

Selve turneringen avholdes i Ørneshallen 13.-14.august. Hvor 500 tilskuere vil kunne følge med på scenen hvor verdensstjernene sitter. I dagene før vil profilene oppleve det regionen har å by på med fisketur, fjelltur og besøk på Svartisen. Alt dette legges ut på sosiale medier. 

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.