- Herlig! Her skal vi få mye moro! jubler barna i Glomfjord! Etter tre dystre år kan glomfjordingene denne uka endelig spille fotball på splitter nytt kunstgress. Alle foto: Edmund Ulsnæs

- Endelig! Endelig!

Skrevet av Edmund Ulsnæs
11.07.2017 13:00 - OPPDATERT 11.07.2017 15:00

Denne saken ble publisert i utgave 22-2010 og er skrevet av Edmund Ulsnæs. I år er det 7 år siden den flotte kunstgressbanen i Glomfjord sto ferdig. Kanskje ser du noen du kjenner på et av de flotte bildene?

Etter en vår med bare bortekamper tripper hele Glomfjord spent. Kommende helg tas nemlig splitter ny kunstgressmatte i bruk.

- Vi har spilt på grusen på skoleplassen, og dét er en ganske dårlig bane, for å si det sånn. Det blir kjempefint å spille her, gresset er så mykt og deilig! smiler Andrine Estensen og Raina Olaisen.

Ny matte: - Det blir kjempefint å spille her, gresset er så mykt og deilig! smiler Andrine Estensen og Raina Olaisen. Ny matte: - Det blir kjempefint å spille her, gresset er så mykt og deilig! smiler Andrine Estensen og Raina Olaisen.

De to 11-åringene setter ord på litt av den gleden som er i mange Glomfjord-hjerter denne uken. For endelig, etter tre års fortvilelse over banen som ble ødelagt under brøyting vinteren 2007, er det lille marerittet over. Denne uken ferdigstilles nemlig den splitter nye kunstgressbanen ved kulturhuset.

Endelig ny bane: framtia samlet et 30-talls glade glomfjordinger på det splitter nye kunstgresset ved Lille Glomvann. – Fantastisk flott at vi endelig får bane å trene på igjen! er de enig om. Endelig ny bane: framtia samlet et 30-talls glade glomfjordinger på det splitter nye kunstgresset ved Lille Glomvann. – Fantastisk flott at vi endelig får bane å trene på igjen! er de enig om.

Kø av kamper - Utrolig bra at denne dagen er kommet, dette har vi lengtet etter lenge. Det er lang kø av kamper som skal spilles, for til nå i sesongen har vi bare spilt bortekamper! sier en fornøyd leder Thomas Maruhn i IL Glomgutten.

Idet framtia samler et 30-talls fotballglade glomfjordinger til jubelbilder, gjenstår fortsatt en del arbeid. Entreprenøren skal legge tonn med grus og miniatyrgummikuler på kunstgresset. Men:

- Vi er lovt at arbeidet skal være over i løpet av denne uka. Dermed planlegger vi ut fra at første kamp skal kunne spilles her førstkommende lørdag, sier Maruhn.

- Åpningsfest, da?

- Det har vært vanskelig å planlegge en dato på grunn av forsinkelser. Egentlig skulle vi åpne i fjor høst, men så regnet det plutselig i 7 uker. Men det er klart vi må ha et åpningsarrangement! fastslår Sture Karlsen.

Første inspeksjon: tre karer som tester ut hvordan gresset er å gå på. Fra venstre Thomas Jensen, Sander Aasen Pettersen og Emil Maruhn. Første inspeksjon: tre karer som tester ut hvordan gresset er å gå på. Fra venstre Thomas Jensen, Sander Aasen Pettersen og Emil Maruhn.

Glemmer det vonde Ja, han smiler litt trett nå, Sture Karlsen. Framfor kanskje noen i idrettslaget har han stått i trøkket siden kunstgressbanen på ulykksalig vis ble ødelagt for tre år siden. Uendelig mange timer er nedlagt i forhandlinger, møter med advokater og grubling over hvordan barna i Glomfjord skal få et treningstilbud uten en bane å spille på.

- Det har gått lang tid og mye arbeid er gjort. Men nå er alt det vonde glemt - nå ser vi bare framover.

- Jeg synes det er ekstra artig at når vi først får gresset, ja, så er det beste sort. Dette er samme kvalitet som på Stabæks Telenor Arena, på Aspmyra i Bodø og som i sommer legges på Alfheim i Tromsø, forsikrer Sture.

Ser framover: - Dette er en lykkelig dag – nå legger vi det vonde bak oss og ser framover, mener Thomas Maruhn (t.v.) og Sture Karlsen i IL Glomgutten. Ser framover: - Dette er en lykkelig dag – nå legger vi det vonde bak oss og ser framover, mener Thomas Maruhn (t.v.) og Sture Karlsen i IL Glomgutten.

Tilbud, tross alt Mangeårig trener og lagleder i IL Glomgutten, Gunnar Estensen, slutter seg til jubelen:

- Jeg gleder meg som en unge! Jeg tror jeg gleder meg mer enn ungene gjør!

- Dere har tross alt klart å gi et treningstilbud disse tre årene?

- Ja, det er mange som har vært snille med oss rundt omkring. Neverdal har lånt oss bane til kamper, vi har trent på skoleplassen og kommunen har latt oss bruke Glomfjordhallen. Men det har vært en trasig situasjon, så vi er veldig glad for det som nå skjer. At vi i Meløy nå får tre kunstgressbaner i løpet av ganske kort tid, er kjempeflott, det er absolutt behov for det, mener Gunnar.

Gleder seg: - Her skal vi ha det mye gøy! jubler Jonas Bjørklund og de andre barna i Glomfjord. Gleder seg: - Her skal vi ha det mye gøy! jubler Jonas Bjørklund og de andre barna i Glomfjord.

Mange som sliter - Thomas, dere hadde 11 fotballag i fjor, 8 i år - har mangelen på bane ført til frafall fra fotball og idrett i Glomfjord, tror du?

- Det er vanskelig å si, det er selvsagt ikke umulig. Men vi har gitt et best mulig tilbud, og en del av den gamle banen kunne jo brukes.

- Ellers er det det å si om fotball at både Glomfjord og de andre bygdene sliter med å rekruttere spillere nok, i hvert fall til 11-erlag. Uten bane å spille på, klarer man i hvert fall ikke å få nye med, så jeg håper at dette kan gjøre at enda flere vil spille fotball.

 

 

Les mer om:

Glimt-fra-arkivet