Endelig mesterskap: Glomfjord Alpinsenter kunne endelig igjen arrangere klubbmesterskap i alpint. August Høvset (5), som deltok i barneklassen etter å ha gått på alpintrening i vinter. Alle foto: Edmund Ulsnæs

Endelig konkurranse

Skrevet av Edmund Ulsnæs
30.03.2018 12:00 - OPPDATERT 30.03.2018 14:00

I vår serie "glimt fra arkivet" har vi denne gangen funnet frem til en sak fra Glomfjord. Året er 2011 og måneden mars. Og da ble det avholdt klubbmesterskap i alpint.....
Tekst og knips av Edmund Ulsnæs. 

Ikke siden 1980-tallet har Glomfjord kunnet arrangere klubbmesterskap i alpint. Da det endelig var duket, stakk selvsagt en gammel storkjører av med seieren.

"Selvsagt” var 47-årige Boy Even Jensen fortsatt raskest, men fikk god konkurranse av Tore Eilertsen. (bildet) Boy ses i bildet over.

Anledningen var langt viktigere enn det halvdårlige været. Glomfjord Alpinsenter lørdag: rundt 20 barn og rundt 20 langtfra-barn stilte til dyst i……..ja:

- Dette er det første klubbmesterskapet i alpint i Glomfjord siden 1980-tallet. Fantastisk moro! Storsmilte entusiastene som står bak både Vinterfestivalen og altså klubbmesterskapet som både små og store har trent til store deler av vinteren. Vant, selvsagt Og når vi først snakker om gamle dager – ingen gikk vel på rygg i snøskavlene av overraskelse, akkurat. Altså da vinneren kunne kåres etter innledende og videregående runder med parallell-slalom for de voksne. For selv om han ikke gjerne får oppmerksomhet for det, var det “selvsagt” Boy Even Jensen (47), som kjørte raskest ned den lille løypa. Ei løype som forresten var stukket av Johnny Pedersen, som sammen med Boy Even gjorde seg bemerket i mer enn klubbmesterskap, den gangen de var alpin-aktive på 1980-tallet. Mer enn ski Før voksenkonkurransen hadde om lag 20 barn altså også konkurrert – et gledelig resultat av vinterens slalomkurs for de aller minste. Lørdag var Glomfjord ellers preget av mer enn til fjells med ski på beina. I sentrum koste man seg nemlig tross litt hufsevær med markedsdag, og de yngste testet at borgen i rundkjøringa holder vanlig god standard, både å balansere på og skli fra. Senere på kvelden var det langt fler som ble som barn igjen – da glomfjordingene inntok hotellet iført 70-tallsklær. Men den festiligheten er ikke framtia rette organ til å rapportere fra… .

Les mer om:

Glimt-fra-arkivet