Kulingen utgave 32, 2019

Ensidig vinkling

Skrevet av Ingunn Annie Dahle
05.09.2019 12:00

Jeg må si jeg reagerte sterkt på den ensidige vinklingen i reportasjen. Flertallet i Meløy kommunestyre og Rødøy kommunestyre har stemt for traseen Brasetvik -Reppen, med bru over Holandsfjorden.

Jeg bestrider sterkt påstandene til Kjell Linas Solhaug om at 350 arbeidsplasser på Halsa står og faller når fylkesveien en gang i fremtiden kommer. 
Jeg forstår også Trygve Danielsen og Råkkhuset som frykter at Ågskardet i fremtiden skal bli isolert. Likevel mener jeg den allmene oppfatning på Åg er å få bort fergen. Det er delte meninger der borte om trasevalget - hovedsaken er en fergefri forbindelse. Dette er jo noe som alle ønsker, også i resten av landet, og da blir det helt absurd at halsamiljøet skal få tone fram slik de gjorde i Kulingen på onsdag. 

Kjell Linas Solhaug har forretningsinteresser i Halsa Sentrum og kjemper for egne investeringer.  Jeg synes Kulingen skal lage en sak på brua over Holandsfjorden og alle fordelene med denne. Både på transportsida, men også på turismesida. 

Det er stor sannsynlighet for nye kommunesammenslåinger og i den sammenhengen vil Jektvik/Tjongsfjord naturlig sokne mot Meløy. Brua og tunell til Reppen vil forenkle sammenslåingen og gjøre søndre del av Meløy til en større og sterkere region. For Halsa sin del blir ikke kjøreturen lengre om de skal videre sørover, selv om de er nødt til å kjøre stykket innover til Braset. 

Tore Dybvik

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.