- Hjertetelefonen skal være et lavterskeltilbud, sier Cathrine Nygård Mesøy (27). Foto: arkiv.

Etablerer hjertetelefon for elevene

Skrevet av Hilde Kvammen
18.03.2020 15:05 - OPPDATERT 19.03.2020 12:02

Neverdal EnSpire skole har opprettet en hjertetelefon som elevene ved skolen kan ringe hvis de trenger en voksen å snakke med.

- Elevene kan ringe telefonen hvis de har noe på hjertet, sier Cathrine Nygård Mesøy (27) som er den som skal betjene hjertetelefonen ved skolen. Til daglig jobber hun som administrativ leder ved Neverdal EnSpire skole AS. 

Skal være lavterskeltilbud 

Mange har vært bekymret for sårbare elever nå som skolene er stengt.
- Hjertetelefonen skal være et lavterskeltilbud. Det er ingen krav til hva de kan ringe om, forteller Cathrine. I Oslo har alle skoler nå blitt bedt om å opprette en telefon der elevene kan ringe om de trenger en trygg voksen å snakke med, enten det dreier seg om bekymringer om koronasituasjonen, ting hjemme eller andre ting de tenker på.

Tillegg til lærerne 

Det fikk rektor Kjersti Gjøviken ved Neverdal EnSpire skole til å gjøre det samme også på EnSpire.   
- Det er viktig at kontakten mellom elev og lærer opprettholdes når elevene ikke er på skolen. Ikke bare gjennom oppgaver som sendes inn og digital undervisning. Alle elever har behov for at læreren bryr seg. Mange barn er ekstra sårbare i den tiden vi er inne i nå. I hverdagen er det viktig at elevene har noen å snakke med. Hjertetelefonen er derfor et tillegg til den kontakten som er mellom lærer og elev digitalt, sier Gjøviken. 

- Mange barn er ekstra sårbare i den tiden vi er inne i nå, sier rektor Kjersti Gjøviken. Foto: arkiv.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.