Ordfører Sigurd Stormo og teknisk sjef Merethe Skille ber alle om å ta en fartstest Foto: Rune Meosli

Fartstest ditt bredbånd

Skrevet av Rune Meosli
27.03.2019 11:50 - OPPDATERT 27.03.2019 13:02

- Målet er å få fiber til hvert eneste hus i Meløy, har ordføreren sagt tidligere. Nå trenger kommunen hjelp fra innbyggerne til å måle dagens internett-hastighet.

Når kommunen søker statlig støtte til utbygging av fibernett, vil steder med for dårlig, eller ingen, nettdekning bli prioritert.
- Det kartgrunnlaget som brukes i dag, er ikke nøyaktig nok til å gi en grundig og presis dokumentasjon av netthastigheten i bygdene. Derfor ønsker vi å lage bedre dokumentasjon av de lokale forholdene, slik at vi kan søke støtte til utbyggingen av fibernettverk, sa teknisk sjef Merethe Skille.

Mål farten din nå!

På kommunens nettsider oppfordres innbyggerne til å utføre en hastighetsmåling av sitt nett, i løpet av torsdag 28. eller fredag 29. mars, og sende inn resultatet til kommunen innen midnatt på fredag. Kommunen vil ha åpen helpdesk på rådhuset disse dagene, fra klokken 10.00 til 20.00, hvor folk kan ringe 94 78 63 65 og få veiledning, hvis de trenger det. Kommunen håper så mange som mulig griper muligheten til å vise interesse for bedre bredbånd i kommunen.

Informasjon om hvordan du gjennomfører testen, finner du på kommunens hjemmesider meloy.kommune.no  

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.