Det nye flytebryggeanlegget til Matkroken står nå ferdig og kan tas i bruk av både fritidsbåter og fiskebåter. Alle foto: Yngve Brox Guldbjørnsen.

Flytebrygge sikrer ankomst

Matkroken er ferd med å avslutte et prosjekt som skal gjøre det enklere for båtfolket som ferdes langs kysten. En flytebrygge er lagt ut, og ankomsten til Matkroken blitt enklere.


Det er Henny Nilsen, som har drevet butikk på Nesøya i over femti år, som står bak prosjektet. Hun forteller at adkomsten til Matkroken har vært noe vanskelig for båtfolket.
Besøkende båter på øya som legger til ved gjestekaia til Nesøy båtforening ligger på andre siden av bukten fra der Matkroken ligger. Dermed blir avstanden for lang. Nå kan disse legge til ved den nye brygga og enklere ta seg frem til butikken.

Da Kulingen besøkte Henny Nilsen på Matkroken var hun og Manilyn Danielsen travelt opptatt med å ekspedere kundene som kom og gikk.

Har det meste
Også fiskerne som leverer fisk til Angelbruket vil dra nytte av den nye flytebryggen. Etter å ha levert fisk kan de enkelt forhale til det nye anlegget, gå i land og gjøre sine provianteringer hos Matkroken som har et stort utvalg varer. I tilknytning til Matkroken er den gamle butikkdelen, hvor for øvrig det gamle inventaret fortsatt er i bruk, benyttet som kafé. Der treffes både fastboende og besøkende til en prat over kaffekoppen. Et viktig møtested, som Nesøyværingene vet å sette pris på.

Hardis Danielsen er daglig innom Matkroken. Både for å handle, men også for å treffe kjenninger og slå av en prat. - Et viktig møtested for den som er enslig, sier Hardis.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.