Det var en glad og fornøyd gjeng jenter og gutter som her takker for seg etter tre flotte dager med Tine fotballskole i Glomfjord. Alle foto: Tor Oskar Lillevold

Fotballfest i Glomfjord

Skrevet av Tor Oskar Lillevold
04.07.2019 10:00 - OPPDATERT 04.07.2019 16:12

Siste helga i juni kunne leder Lene Holm Arntzen ønske 76 jenter og gutter velkommen til årets TINE Fotballskole i Glomfjord.

De fikk ei flott helg med fotball. Med ny fotballsekk på ryggen og fotball fra TINE, samt drikkeflaske fra MOWI kunne selv ikke sur vestavind og tidvis øsende regn, legge en demper på humøret.

Om det er VM i fotball for kvinner som har satt standarten for pannebåndet «Tøff Jente» er usikkert, men litt tøff må du være når du skal runde motstanderen og sette ballen i mål.
Færre påmeldte
Litt færre deltakere på årets fotballskole enn på de seks forgående.
- Årsaken ligger nok ikke i dårlig vær den siste tiden eller at prisen for å delta er for høy, men snarere at mange har valgt å reise på tidlig ferie, tror Arntzen.
Å arrangere en slik fotballsamling krever mange gode hjelpere. Sammen på laget har Lene Holm Arntzen med seg tre i kantina som står for matservering i lunsjpausen, samt to i kiosken og sju instruktører fra Meløy FK og fire fra Glomfjord Idrettslag.

ise Hogstad sammen med deler av Ørnes Mix 6år. Hun lovpriser arrangementet. - Både innholdet og rammen rund det hele er helt topp. Vi kommer til neste år, helt sikkert.

Lavterskeltilbud
Som Arntzen uttrykker det, er arrangementet ment som et lavterskeltilbud der fortjeneste for arrangøren Glomfjord Idrettslag er tilnærmet null. Det er heller ikke meningen at penger og overskudd skal stå sentralt. Det viktige er at alle de påmeldte fotballspillerne skal ha en god opplevelse, med trivsel, samhold og kanskje en porsjon ny fotballkunnskap.

Fint med Tine fotballskole, selv om ikke alle er gamle nok til å være med.

Det startet på fredag i regn og vind og 76 heiv seg i gang med trening. Pasning og taktikk, gå på løp og lage mål stod i sentrum både på dag en og to. For å variere det hele og at ikke noen skulle gå lei ble det korte pauser med lek og moro. Noen drev med turn, mens andre lekte «Heksa kommer» eller «Kongen befaler»
- når vi kjører korte økter med trening i kombinasjon med lek og moro, er det lettere for den enkelte å holde fokus nåe vi snakker om fotball og det å være på fotballskole.
Søndag var det cup-spill der utøverne fikk god anledning til å prøve ut nye ferdigheter. Kanskje kunne vi ane at noe var på gang både i fotballforståelse og teknikk, noe som lover bra for framtidens fotball i Meløy.

Mat må til ellers blir det ikke noe godt spill. Her har fire unge spillere benket seg rundt bordet i kantina til Meløy kulturhus. Theodor fra Tjongsfjord sammen med Matias, Jonas og Noah fra Glomfjord

Foreldrene var med
Mange foreldre og også lagledere for aldersbestemte klasser var til stede for å enten følge sine håpefulle eller være en støtte for egne spillere.
En vi snakket med var Lise Hogstad trener/ lagleder for Ørnes Mix 6år.
- Flott opplegg, håper enda flere melder seg på neste år!Enkelte av de unge og lovende deltakerne på årets fotballskole var litt usikker på hva som var mest spennende. Var det kiosken, fotball eller brannbilen. Litt delte meninger her, men at søndagens avslutning med brannbil og vannkanon fra YARA Brannberedskap, var en «høydare» eller «rosinen i den berømte pølsa» er uomtvistelig. En spennende slutt på ei givende helg med fotball for de 76 påmeldte. Ei helg som startet vått ble også avsluttet vått selv om søndagen ble velsignet med sol fra skyfri himmel.

Yara Brannberedskap og vannkanonen var for de aller fleste høydepunktet. Med fulle sirener ankom brannbilen, med sin kraftige vannkanon, banen og sprøytet flere tonn med vann over de 76 jenter og gutter som hadde møtt opp for å være med på årets Tine fotballskole.

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.