Ekstremvær på tur til våre områder. Illustrasjon: yr.no

«Frank» er på tur hitover…

Skrevet av Astrid Berbusmel
20.01.2021 22:17 - OPPDATERT 21.01.2021 06:00

Årets første ekstremvær er ventet å rulle innover fylket vårt i nattetimene nå natt til torsdag.

Uværet vil vare frem til fredag, med forventet sterkest vind fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Fest løse gjenstander, og begrens turer ut så mye som mulig, både med bil og spesielt med båt, anbefaler yr.no. 

Sterke vindkast
Vinden kommer fra sørøst, og det er meldt stiv og sterk kuling med vindkast med orkan styrke. Yr.no melder at «fra torsdag ettermiddag øst og sørøstlig storm med ekstremt kraftige vindkast lokalt på 35-50 m/s. Det ventes sterkest vind fra torsdag ettermiddag fram til fredag kveld. Det vil være store variasjoner i vindstyrke.»

Det er ventet at det vil være store variasjoner i vindstyrken, og noen steder vil får veldig lite vind samtidig som det andre steder kan komme ekstremt sterke vindkast. Det vil også være kaldt – på utsatte steder ned i -10 grader. Når an da får vinden i tillegg, blir det oppleves som veldig kaldt! Yr melder videre at kombinasjonen storm og lave temperaturer vil kunne gi utfordringer for strømforsyningen, potensiale for stor forfrysningsfare og fare for moderat til sterk ising på skip. 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.