I fjor høst sang MeSDameS med Sigvart Dagsland i Fore og Halsa kirke. Mot slutten av november er damekoret, som i år fyller ti år, tilbake med førjulskonserten «Novemberlys». Arkivbilde

- Fred angår oss alle!

I fjor høst fylte de Fore og Halsa kirke sammen med Sigvart Dagsland. Om en måned kommer MeSDameS tilbake dit med førjulskonserten «Novemberlys».


- Konserttittelen er den samme som i 2017, og målet er som sist; å spre lys og kraft inn i den mørkeste årstiden, sier dirigent Magne Hanssen, som denne gangen ønsker å gjøre julens fredsbudskap ekstra tydelig.

Viktig memento

- Verdenssituasjonen i dag, med terror, krig og mennesker på flukt, angår oss alle. Gjennom media kommer problemstillingene tett på, og tvinger oss til å innse at alt henger sammen.  Vi er del av helheten, å skape fred må dermed bli en felles oppgave.
Koret er nå i ferd med å øve inn musikk fra fredsmessen «The Armed Man», komponert av Karl Jenkins.  Der har den walisiske musikeren og komponisten klart å kombinere musikalske ideer fra pop og rock, klassisk, kirkemusikk og etnisk musikk på en helt særegen måte.
- Jeg ble først oppmerksom på Jenkins i sommer, og er fascinert av måten han lager musikk på. Ved å kombinere verdensmusikk med latin, som ikke er et levende språk i dag, lager han ingen preferanse for noe eller noen. Med musikken ønsker han å vise at alle må dele på jordkloden og gjøre den levelig. Ikke med kraften fra våpen, men med positive, medmenneskelige krefter.

Stor spennvidde 

Sammen med sanger fra fredsmessen vil konserten «Novemberlys» inneholde et vakkert knippe norske og utenlandske julesanger. 
- Det er vanskelig å utelate de aller kjæreste og mektigste julesangene vi har, og sammen med dem fremfører vi både Petter Dass, engelske carols og Maria Carey, forteller dirigenten.
Koret vil også hedre avdøde Anne Grete Preus ved å fremføre en av hennes aller mest kjente låter  «Når himmelen faller ned», arrangert for damekor. Som vanlig skal MeSDameS bruke sangsolister fra egne rekker, og ta i bruk hele kirkerommet i sine framførelser.
- Vi synes kirkene våre egner seg spesielt godt til denne type konserter, og gleder oss til å synge på Fore og Halsa igjen! 
Som sist har MeSDameS med Ellinor Skaret og Erlend Fagertun på det musikalske laget.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.