Kommunedirektør Adelheid Kristiansen bekrefter at ingen så langt er bekreftet smittet av covid-19. Arkivbilde/Prikkenoverien - Vi har store muligheter for å åpne opp Ørnes ut mot havet, sier kommunedirektør Adelheid Buschmann Kristiansen.

Fremdeles ingen bekreftet smittet i Meløy

Skrevet av Astrid Berbusmel
13.03.2020 15:40 - OPPDATERT 14.03.2020 19:36

Vi tok en prat med kommunedirektør Adelheid Kristiansen nå som helga nærmer seg.

- Jeg kan bekrefte at vi ikke har noen personer som har fått bekreftet smitte av koronavirus covid-19 i Meløy kommunes så langt. 

Utfordringer
Det har vært noen heftige dager for kommuneledelsen denne uka. Mange planer og scenarier er gjennomgått, og det dukker stadig opp nye problemstillinger.
- Etter at det kom nye bestemmelser i går, har en del av våre ansatte måttet gå i hjemmekarantene. De har vært på reise i land som ikke stod på lista før i går. Det har medført noen utfordringer personellmessig, men det er løst så lagt. Vi vet at noen er på ferie nå, og vil gå rett i hjemmekarantene når de kommer hjem, sier kommunedirektøren.

Samfunnskritisk funksjon
En del av de som nå er berørt som foreldre etter at barnehagene og skolene stengte i dag, er i stillinger som er i kategorien «samfunnskritiske funksjoner».
- Vi har jobbet med å få til et varig tilbud her. Det ligger nå søknadskjema ute på kommunens hjemmeside der man må søke om å få barna med på denne ordningen. Jeg presiserer at det kun er foreldre og foresatte som jobber i noen av de yrkene som kommer inn under definisjonen samfunnskritiske funksjoner som vil komme i betraktning, sier hun.
- Søknadene behandles fortløpende og mer informasjon om dette kommer.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.