Fr.V: Lotte (11) og Frida (12) vil sørge for at ungdommen får et annet sted å henge enn i trappeoppganger i sentrum. Foto: Kenneth Berg

Frida (12) og Lotte (11) pitchet idéen om møteplass for ordføreren -Skal bli årets gründere!

Mangelen på gode møteplasser for barn og unge i Meløy er ofte på agendaen både i det offentlige rom og over middagsbordene i Meløy, uten at det nødvendigvis ser ut til at man kommer noe nærmere å løse problemet. Frida (12) og Lotte (11) har derimot pågangsmotet og drivkraften vi voksne ser ut til å mangle!


-Vi skal bli årets gründere, sier Frida (12) og Lotte (11)

Det er ikke tvil om at de to unge gründerne har både pågangsmot og selvtillit i orden, og nettopp derfor skulle det ikke forundre meg om de stikker av med prisen Årets Gründer i 2023. Idéen er absolutt god nok, og viljen til å få det til er absolutt til stede.

Tilbud som trengs
-Vi har lyst til å lage et tilbud til unge mellom 10 og 18 år. Et sted man kan møtes etter skolen, spille spill, snakke og henge, sier Frida.

De to var nylig med i podkasten Den Stolte Meløyfjerdings barnespesial hvor de diskuterte problemet med manglende møteplass for barn og unge i Meløy. De to håper det blir mulig å få tilbudet sitt opp å stå så snart som mulig.

-Det er mange barn og unge som ikke har det så bra hjemme, og de trenger et sted å komme til, spesielt i sommerferien, mener Lotte.


Planene legges frem for ordfører Sigurd Stormo. Foto: Privat

Pitchet for ordføreren 

-Det lover godt for fremtiden når så unge mennesker kommer og presenterer en idé de brenner for, på en så imponerende måte, sier Ordfører Sigurd Stormo.

Stormo mener at det er viktig å ta de unge gründerne på alvor, og spiller gjerne ball med jentene i prosessen fremover, uten at han kan love noe konkret. Det er fortsatt noen ting som gjenstår for å kunne virkeliggjøre prosjektet, og Stormo forteller at de hadde en veldig fin og produktiv samtale i etterkant av presentasjonen.

-Det er utrolig artig, og jeg blir imponert når jeg ser arbeidet de har lagt ned i både presentasjonen og fremføringen, sier Stormo.

Vil ansette russen

-Vi skal søke penger for å leie Jokern, kjøpe spill og servere mat, sier Lotte. 

Hjulene er godt i gang og jentene jobber nå for å sikre finansiering, lokale og stab. Når det kommer til ansettelsesprosessen, er de to unge ildsjelene tydelige på at det er helt uaktuelt å ansette foreldre til å jobbe for dem, de vil ha noen som er kulere.

-Vi må jo ha noen som kan servere mat til oss, og vi vil gjerne ha russen, som kanskje trenger pengene til russetur, sier Lotte.

-Har dere spurt russen enda?

-Nei, men de får de jo vite når det kommer i avisen, smiler de.

Markedsundersøkelse
-Ordføreren sa at det var en veldig fin presentasjon og anbefalte oss å lage en markedsundersøkelse, for å finne ut hvor mange som er interessert og hvor ofte det kan gjennomføres, forteller Lotte.

Markedsundersøkelsen er neste skritt i planen, og jentene planlegger å kartlegge behovet både på ungdomsskolen og barneskolen. I tillegg skal de høre med kulturfabrikken for å høre om det er mulig å leie lokalet. Jentene har nemlig allerede tilbrakt en del timer i Ørnes sentrum for å lete etter egnede lokaler, og syns Jokern var best.

-Vi vet jo at kulturfabrikken skal pusse opp, og vi vil jo gjerne samarbeide med dem.

Pågangsmot
-Vi ringte Eirik og spurte om hjelp etter at vi hadde vært på podkasten, sier de.

Eirik Holdal er imponert over de to unge jentene. Han forteller at han sa ja til å hjelpe dem, under forutsetning av at de må gjøre jobben selv.

-De ringte ordføreren selv, det er det ikke mange 11-åringer som tør, smiler Holdal.

Hør episoden av podkasten Den Stolte Meløyfjerding HER.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.