Torunn Setvik er primus motor for lekene og har sørget for at anlegget fremstår klart for idrettsstevne 16. september. Foto: Yngve Brox Guldbjørnsen.

Friidrettsstevne på Åmnes - Jeg skal prøve å holde liv i miljøet så lenge jeg kan!

Søndre Meløy IL (SMIL)Engavågen inviterer til Åmøylekene lørdag 16. september. Stevnet er et samarbeid med Bodø Friidrettsklubb.


Kulingen stakk innom leder for lekene, Torun Setvik, for å slå av en prat om Åmøylekene. Torunn har i en årrekke vært primus motor innen friidretten i Søndre Meløy. Uten hennes innsats ville neppe det vært noen aktivitet i det hele tatt i sørbygda. 

- Til vanlig har Åmøylekene blitt arrangert på våren, men i og med at mange andre ting forgår da, valgte vi å flytte stevnet til nå i høst, forteller hun.

Opp og ned
Hun forteller videre at hun prøver å holde liv i friidretten i sørbygda. 

- Jeg skal prøve å holde liv i miljøet så lenge jeg kan, eller til noen andre overtar.

- Det har gått litt opp og ned med deltakelse de siste årene. Nå er vi nede i en bølgedal. Folk er blitt så opptatt. Tidligere år var det folk her som trente på banen hele sommeren. Nå er det ingen å se etter at skolen er slutt på våren. Litt rart at ikke flere trener, med tanke på at også fotballen tar ferie da. I sommermånedene er det en del gamle utøvere som er hjemme på ferie som benytter anlegget, forteller hun.

Velstelt

Anlegget på Åmnes er velstelt og innbydende. Torunn legger ned mye arbeid for å holde bane og bygninger i tipp topp stand. Stedet har ingen tribuner, men under Åmneslekene kan publikum følge deltagerne fra terrassen. Inne i idrettshuset serveres det kaffe med tilbehør.

- For år tilbake var det deltagere fra mange steder i Nordland. Fra Dønna i sør til Narvik i nord. Nå er det utøvere fra Bodø som stiller, men det er blitt mindre også derfra. Vi har fortsatt godt samarbeid med klubben i Bodø. Hadde det ikke vært for dem hadde vi neppe kunnet gjennomført dette stevnet. De stiller med alt av elektronisk utstyr, blant annet til tidtaking, sier Torunn.

Øvelser

Øvelsene i år er som følger: 9 år og yngre: 60-meter, lengde og liten ball. 10 – 14 år: 60-meter lengde, høyde og kule. 15 år og eldre: 100-meter, lengde, høyde og kule.

Dersom du ønsker å delta på Åmneslekene må du melde deg på innen 14. september.

Torunn håper på stor deltagelse og at været viser seg fra sin beste side når stevnet starter 16. september.

Fikk tidlig interesse for friidrett

Mina Johnsen Seljevold (15) har deltatt på Åmneslekene helt fra hun var liten jente. Interessen for friidrett fikk hun etter å ha vært sammen med foreldrene, som også har deltatt på Åmneslekene. 

Mina forteller at hun trives med friidrett og trener omtrent hele året. Sommerhalvåret trenes det på banen på Åmøy, og om vinteren blir det å trene styrke i klubbhuset til SMIL.

Under årets Åmnesleker skal hun delta i kule, spyd og høyde, hvorav spyd er hennes yndlingsøvelse.

Friidrett og frisbeegolf

Mina deltar ikke på så mange stevner for tiden, men hun har hittil i år deltatt på stevne i Bodø, i tillegg til nå på Åmnes. Før var hun mer engasjert med fotball, men de senere årene har det vært friidrett og frisbeegolf som har vært satsingen. Men at det blir friidrett som blir satset videre på er Mina ganske så sikker på. Og vi ønsker henne lykke til 16. september.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.