Grethe Andersen og Frp er valgvinner i Meløy. Arkivfoto

Frp med sjokkresultat i Meløy!

-Jeg er ikke overrasket, sier Frp sin førstekandidat Grethe Anita Andersen.


Mange er nok overrasket over brakvalget hennes parti har gjort. Med 20,3 prosent av stemmene, en fremgang på hele 12 prosent, toger hele fem Frp-representanter inn i det nye kommunestyret.
-Resultatet er et utrykk for misnøye med de som har styrt kommunen. Ikke minst har vårt standpunkt mot eiendomsskatt gjort utslag, sier en opplagt vinner. Og sikter til de to store styringspartiene i forrige periode, Arbeiderpartiet og Høyre.

Ordknapp ordfører
Ikke minst Ap fikk smake velgernes misnøye, og med en tilbakegang på 14,1 prosent havnet partiet på 19,9 prosent oppslutning. Ap mister 4 representanter, og ender opp med fire i neste periode.
-Jeg har ringt Grethe Andersen og gratulert henne, sier en sliten og ordknapp ordfører Sigurd Stormo (Ap). 
Han vil ikke spekulere i et nytt flertall.
- Det har jeg ingen tanker om nå, sier han.

MFF
I inneværende periode har Ap, H, V Krf og Sv utgjort flertallet med 15 representanter. Nå er dette flertallet redusert til 12.
-Jokeren er Krf, de ønsker jo ikke å være en del av flertallet lenger, sier Grethe Andersen.
Nykommeren Meløy Frie Folkevalgte (MFF) får en oppslutning 7,3 prosent, og to mandater. Dermed kan MFF bli tungen på vektskåla når forhandlingene tar til.
-Vi er et borgerlig parti, og vil samarbeide med Høyre og Senterpartiet, sier valgvinner Andersen (Frp).

Sp kraftig tilbake
Senterpartiet gjorde et dårlig valg, og er sammen med Ap valgets taper. Sp fikk 17,5 prosent, en tilbakegang på 9 prosent.
-Jeg trodde vi hadde gjort en god valgkamp så disse tallene er harde å svelge, sier en skuffet Hans Ove Hagen.
Han mener at Sp sin nasjonale nedgang har smittet lokalt.
-Jeg tror de nasjonale svingningene har tatt oss, sier Hagen.
Sv fikk 4,2 prosent, Rødt 2,2 prosent, Venstre 9,5 prosent. Høyre endte opp på 12,5 prosent oppslutning, og beholder sine tre representanter i Meløy kommunestyre. 64,4 prosent var oppmøteprosenten ved årets kommunevalg.

 

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.