Jimmy Krogh er opposisjonsleder i Rødøy kommunestyre. Foto: arkiv IKKE OVERRASKET: Jimmy Krogh. Foto: Hilde Kvammen

Frustrert over manglende satsing på næringsliv

Skrevet av Pressemelding
15.12.2020 09:12 - OPPDATERT 02.02.2021 15:09

PRESSEMELDING:: Det er nå gått et år siden posisjonspartiene utsatte saken om næringsutbygging i Vågaholmen på grunn av manglende kunnskap og informasjon. Mens utbygger ivrig venter på svar virker det ikke som det er stort mer enn en kald skulder i retur fra posisjonen.

Hvorfor et selvfinansierende prosjekt med bonus i form av økte arbeidsplasser skal treneres, er for oss et mysterium. Det virker nærmest som man ønsker å drive bygdeutvikling på offentlige midler, mens løsningen ligger i å tilrettelegge for økt næringsliv i privat sektor, heter det i pressemeldingen fra opposisjonspartiene.

Fylkesvei 17 og samferdsel
I formannskapets møte 17 november ble det stilt spørsmål til fungerende ordfører om møte med Nordland fylkeskommune angående samferdsel og næringsutvikling, samt møte med Meløy i arbeidsgruppen om utvikling av fylkesvei 17.
Begge møter er utsatt. Og begge er viktige prosjekter som kan bidra til utvikling av Rødøy kommune. Vi savner initiativ på næringssatsing, og i slike prosjekter kan vi ikke vente på at andre skal bære oss frem. Utvikling kommer når vi er aktive og spiller på lag med næringslivet.

Kortreist stein
Det var orientering fra Kjell Arild Lorentsen i Gigante Havbruk om prosjektet på Indre Rosøy. I følge styrelederen tar det omtrent to år og bygge et slikt anlegg, og de ser for seg å sette ut smolt høsten 2023. Steinen som tas ut fra Indre Rosøy skal brukes til utbygging i Reppen og Kilvika og Gigante ønsker primært nær leveranse.

Etter samtale med Gigante Havbruk er vi veldig positive til utvikling av prosjekter med lokal regi. De er villige til å gå rett inn i samtaler om både havneutbygginger og andre ønsker hvor kortreist stein er sentralt for prosjektutvikling. Molo i Losvika, fiskerihavn i Øresvik og ikke minst den evige drømmen om å knytte sammen flere av øyene kan bli en kjapp realitet om vi jobber aktivt.

Opposisjonspartiene i Rødøy: Rødøy Fellesliste, Senterpartiet og Fremskrittspartiet.

 

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.