Arbeidsøkt: Flittige hender i arbeid da Hagelaget hadde inviterte til juleverksted. Alle foto: Rolf Hessvik

Fulltreffer for hagelaget

En stor flokk med kvinner møtte fram da Gildeskål hagelag nylig inviterte til binding av julekranser på Tormodbrygga.


Det gode frammøtet er nok ei stor oppmuntring for lagets leder Marianne Hansen, som føler at de strever med å finne på aktiviteter som samler folk.

15 kom og koste seg - Det er kjempeartig at femten interesserte kommer sammen for å lage dekorasjoner til jul.

Båtforeninga si brygge er et trivelig lokale der det er plass til mange i arbeid.
Når vi kommer innom, ser vi folk i aktivt arbeid med binding, men også ferdige produkter på golvet. Vi antar at det er kranser beregnet på gravstøttene på kirkegården damene lager, men slik er det ikke.

- Vi lager også dekorasjoner til å ha på inngangsdørene heime.
Åse Bente Bergseter Larsen har laget mange, for både øvrige medlemmer av familien og venner skal få. Det hun ikke rekker å fullføre på Tormodbrygga blir gjort ferdig heime i verkstedet hennes.

Ut i naturen finnes materiale På Hagelagets årsmøte var det enighet om at hun og Liv Heidi Breivik skulle ha ansvaret for å forberede juleverkstedet.

- Lørdag var vi flere timer i skogen på Mellom-Sandnes. Der var vi ute etter einer, granbar og litt lyng. Vi fant også noen furukviser med kongler på. Det kransene er laget av i dag samlet vi den dagen.

Liv Heidi er datter av Haldis Breivik som i mange år drev blomsterbutikk på Inndyr, og hun fikk tidlig erfaring med dekorasjoner.
- Når det var mye å gjøre før jul, var jeg sammen med henne i blomsterbutikken. Jeg har det i meg at til jul skal det lages kranser og dekorasjoner. Det er veldig trivelig å komme sammen med andre for å lage