Folkehelsekoordinator Ann-Karin Arntsen i Rødøy oppfordrer de som blir spurt om delta på undersøkelsen om å si JA! Arkivfoto

Fylkesundersøkelse om folkehelsen

Skrevet av Astrid Berbusmel
23.01.2020 18:00 - OPPDATERT 26.01.2020 12:02

Mandag 27. januar vil noen av oss som bor i Meløy, Gildeskål og Rødøy motta en SMS fra Nordland fylkeskommune. Der blir vi spurt om å delta i Fylkeshelseundersøkelsen.


Hele fylket skal delta i undersøkelsen, og femti tusen innbyggere over 18 år blir spurt om å delta.

Viktige svar
Det skal svares på et spørreskjema, og det kan gjøres på telefonen, nettbrett eller PC. Spørreskjemaet inneholder spørsmål om hvor fornøyd man er med nærmiljøet og lokale tilbud og aktiviteter, samt spørsmål om egen helse, bomiljøet, levevaner, skader og ulykker.
-Informasjonen vi får fra våre innbyggere gjennom undersøkelsen vil kunne si mye om hva vi skal prioritere i vårt arbeid for en bærekraftig og lokaldrevet samfunnsutvikling i Nordland, og i våre kommuner. Det sier folkehelsekoordinator Birgitte Kalvatn i Gildeskål, Ann Karin Arntsen i Rødøy og Marlene Blomstereng Karlsen i Meløy kommune.


Si JA til å delta!
-Vi ønsker at alle som får invitasjon til å delta, svarer på undersøkelsen. På denne måten kan alle bidra til forskning på fylkes- og landsbasis samt en lokal samfunnsutvikling der det tas hensyn til hverdagen, livskvaliteten og meningene til de som bor i våre kommuner, sier Marlene Blomstereng Karlsen. 
Denne undersøkelsen er en del av en nasjonal satsning i samarbeid med Folkehelseinstituttet og Universitet i Tromsø, der blant annet vår nabo Troms og Finnmark allerede har gjennomført undersøkelsen i sitt fylke.

- Resultatene vil utgjøre et svært viktig fundament for hvordan vi legger opp samfunnsplanleggingen i årene framover. Derfor er det viktig at alle som får invitasjon til Fylkeshelseundersøkelsen deltar, avslutter folkehelsekoordinatorene.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.