Fulle søppelbøtter hvor avfallet, med hjelp fra fuglene, sprer seg rundt på området. – Ikke noe pent syn, sier Kulingen-tipser Sverre Fallmyr. Foto: Malin Ulsnæs

Fylles opp –⁠ hvem tar ansvar?

- Det er ikke noe pent syn, mener Kulingen-tipser Sverre Fallmyr. Han er medlem i Ørnes båtforening og misfornøyd med avfalls-håndteringen i sentrum.


I forbindelse med etablering av Tesla-ladere ved fergekaia dukket det også opp to søppelbøtter av merket «Mr.Fill». De har blitt til et usjarmerende syn og fuglene forsyner seg grovt av avfallet som havner i søppelbøttene. Hvem sitt ansvar det er at søppelbøttene blir tømt er uklart og i mellomtiden fylles de mer og mer opp.

- Jeg synes det er vanskelig å få tak på hvem det er som har ansvar for å tømme de. Kommunen har jeg snakket med, og de sier at det ikke er deres ansvar. Så hvem er det da? Undrer han.

Et søppel-mysterium

Det har Kulingen forsøkt å finne svar på – verken kommunen, Iris eller Tesla tar ansvar for problematikken. «Mr.Fill» er nye, smarte søppelbøtter som har blitt mer og mer populært. Søppelbøttene skal, med hjelp fra påmonterte solcellepaneler, komprimere søpla og gjøre behovet for tømming mindre. Likevel må søpla på et eller annet tidspunkt tømmes. Hvem som har det på agendaen er foreløpig uklart.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.