Gamerspace på Meløy Bibliotek blir et nytt fast ukentlig innslag. Fr.v: bibliotekar Glen Fagervik og biblioteksjef Kerstin Gierlich. Foto: Kenneth Berg

Gamerspace på Meløy bibliotek på onsdag –Ny kul møteplass for ungdom!

Onsdag 8. februar går første Gamerspace av stabelen. Hver onsdag fram til sommeren åpner Meløy bibliotek dørene med det som skal bli et fast ukentlig arrangement og møteplass for barn og ungdom.


Ny kul møteplass
-Det blir ungdommen som styrer showet. De kan ta med mat og drikke, og det trenger ikke være stille, smiler bibliotekssjef Kerstin Gierlich.

Kerstin forteller at arrangementet er gratis og åpent for alle. Gamerspace deles inn i to puljer med gaming for barn og unge til og med 7. trinn fra 16.30-18.30, og gaming for alle fra og med 8. trinn mellom 19.00 og 23.00. Arrangementet er gratis og ifølge Kerstin er det lagt til onsdager fordi  Meløy Ungdomsråd mener det er en god dag med få andre aktiviteter.

-Vi håper dette kan bli en plass også for de som ikke holder på med idrett. Vi kommer til å utvikle konseptet ut ifra hva ungdommen selv ønsker.

Storskjerm og tribune
-Det blir forskjellige soner. En i den faste sofakroken og en med storskjerm og tribune og fra mars får vi også VR-briller forteller Kerstin.

Førstkommende onsdag er det lagt opp til FIFA 23 på PS4 og Super Mario Pary på Nintendo Switch for den yngste gruppa, og Crash Bandicoot og FIFA 23 på PS4 og Hades på Nintendo Switch for de eldste.

-Det er også mulig å spille gode klassikere på pc’ene for de som ønsker det, skyter bibliotekar Glen Fagervik inn.

Gaming eller fjelltur?
-Vi har fått Bufdirmidler til en prosjektstilling og håper dette faller i smak slik at vi kan videreføre det neste år, sier bibliotekssjef Kerstin Gierlich.

Hun forteller at midlene de har fått fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet gjør det mulig å gjennomføre ca 40 økter med Gamerspace i år.

-Den første bolken blir frem til sommeren i første omgang, med mindre ungommen har mer lyst på Gamerspace enn fjelltur, sier Kerstin.

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.