De ansatte ved Gildeskål Forskningsstasjon tok turen til Gran Canaria i januar. Foto: Gifas

Gifas tok med seg alle ansatte med følge og samarbeidspartnere til Gran Canaria

Skrevet av pressemelding
24.03.2019 04:55 - OPPDATERT 25.03.2019 08:02

– Man blir kjent med hverandre på en annen måte.

6. mars sendte havbruksselskapet Gifas (Gildeskål Forskningsstasjon) 72 ansatte med følge og samarbeidspartnere til Gran Canaria.

– Vi ser på turen som en investeringskostnad i de ansatte, forteller Morten Lorentsen.

Ansatte er for mange bedrifter selskapets viktigste ressurs og Gifas er ikke unntaket. Bedriften sendte sine ansatte til Gran Canaria, med returbillett en uke etterpå.

72 FLYBILLETTER

Oppholdet bestod av et firedagers kurs, hvor formålet var kompetanseheving, styrke samhold og bli kjent på tvers av avdelinger, arbeidsområde og stilling.

I alt ble det booket flybilletter til 72 personer direkte fra Bodø til Gran Canaria, inkludert ansatte med følge og samarbeidspartnere.

Følget oppholdte seg en uke ved Lopesan Villa del Conde. Foto: Lopesan Villa del Conde

Samtidig som frostrøyken la seg over fjordene i Gildeskål og Bodø, landet 72 kolleger på Gran Canarias Internasjonale Lufthavn. Morten Lorentsen, Styreleder ved Gifas, oppsummerer fordelene med turen:

– Man blir kjent med hverandre på en annen måte. Vi jobbet i grupper og løste case-oppgaver sammen, hvor vi fikk delt erfaringer og kunnskap på tvers av region og avdeling. Vi får oppdatert oss på hva som skjer rundt oss, forteller Espen Sørensen, som er ansatt som røkter ved Gifas, region Nord.

INVESTERING

Gifas dekket hotell og reisekostnader for en hel uke til de ansatte.

– Dette er en investeringskostnad som vi har valgt å gjøre i de ansatte, da vi i etterkant ser hvilket utbytte hver person sitter igjen med etter turen, forteller Morten Lorentsen, Styreleder ved Gifas.

Samarbeidspartnere, deriblant Salten Aqua, Polar Quality og Salten N950, var med på turen for å holde foredrag om sine respektive ledd i verdikjeden. Ved matfiskproduksjon er slakting, logistikk og salg viktige ledd ved matfiskproduksjon.

– Grunnleggende kunnskap om hvert ledd i verdikjeden bidrar til å skape en helhetlig forståelse om hva vi jobber med, avslutter Morten.

 

Debatt
Kulingen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.