Hilde Furuseth Johansen, ordførerkandidat Gildeskål senterparti
Debattinnlegg

Gildeskål trenger ny kurs

- Vi har vært vitne til at innbyggere og ansatte forlater kommunen, uten at vi har sett at det politiske flertallet har gjort noe for å stoppe denne utviklingen.


Gildeskål Senterparti har vært i mindretall i kommunestyret i de fire siste årene. Vi har vært vitne til at innbyggere og ansatte forlater kommunen, uten at vi har sett at det politiske flertallet har gjort noe for å stoppe denne utviklingen.

De flotte bedriftene vi har i Gildeskål skaper hvert år nye arbeidsplasser, men kommunen har ikke boliger eller tomter tilgjengelig og vi har fått mange som pendler inn til kommunen.

Nedgang i innbyggertallene gjør også at elevgrunnlaget for skolene og barnehagene våre blir dårligere med de konsekvenser det måtte få.

Gildeskål Senterparti har foreslått i budsjettene, at det skal bevilges penger til å utvikle og klargjøre tomtene kommunen eier på Nygårdsjøen, og andre steder i kommunen. Men flertallet vil ikke det og stemte forslaget vårt ned. Ikke bare ble vi nedstemt i tomtesaken, men hva var flertallets alternativ?

Vi trenger innbyggere

Gildeskål Senterparti mener at det må satses kraftig på å legge til rette tomter og boliger slik at folk kan bosette seg i kommunen. Kommunen eier selv tomter som kan gjøres byggeklare. Vi mener at det må satses på Sandhornøya, Arnøyene og Nygårdsjøen i tillegg til Storvika. Vi trenger innbyggere først og fremst. Lykkes vi med det vil vi sikre skolene og barnehagene.

Vi mener at Arnøyene og Nygårdsjøen er helt reelle alternative bosteder for dem som i dag leter etter bolig i Bodø/Tverlandet.

Med flere innbyggere får kommunen også mer i overføringer fra staten, både gjennom inntektssystemet og i form av skatter. Økte inntekter gir oss flere muligheter til å styrke helse og omsorgstilbudet for barn og voksne og arbeide for en god skole. I tillegg gir det mulighetene til større satsing på kulturaktiviteter enn de vi har i dag.

Fortsetter folketallet å gå ned, som nå, vil økonomien i kommunen bli dårligere. Da skjønner alle at både skoler og barnehager i bygdene våre er truet.

Slik kan vi ikke ha det! Gildeskål trenger ny politisk ledelse og ny kurs!

Gildeskål Senterparti

Hilde Furuseth Johansen, ordførerkandidat

Helge D Akerhaugen, varaordførerkandidat

Ida Karine Heen, 3. kandidat

Sandra H Fallmyr, 4. kandidat

Sigurd L Klykken 5. kandidat

Ann Kirsit Knudsen 6. kandidat

Debatt
Mediehuset Kulingen AS oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.